Oude knarren ‘Elastiek’ vinden nieuw elan

Elastiek gaat weer optreden. Zaterdag in Amersfoort pakken ze de draad weer op: zes muzikanten die onder die naam in een grijs verleden ook de Aalsmeerse popscene onveilig maakten.

Waarom op hoge leeftijd opnieuw aan de bak? Ze kwamen onlangs bij elkaar voor een “soort reünieoptreden” tijdens een surpriseparty voor een van hen, Joseph Custers (hij werd 60). “Verrassend genoeg bleek iedereen onze 'specifieke' Elastieknummers nog te kunnen spelen en zingen, en de lol sloeg toe,” schrijft Elastiek in een persbericht.

Kenmerkend geluid
Het kenmerkende Elastiekgeluid bleek er nog te zijn, terwijl de diverse bandleden elkaar “soms jaren niet gezien hadden”. Wat ze spelen, verandert “net als vroeger automatisch in Elastieknummers, een herkenbare en eigen stijl, een soort muzikale handtekening,
waarbij de nadruk ligt op de samenzang”.

Vuurdoop
Zaterdag de vuurdoop in de huidige bezetting. Daar moet u wel voor naar De Nieuwe Erven, gelegen aan de Heiligenbergerweg 114, 3816 AN Amersfoort. Maar… de toegang is gratis. Aanvang 21.00 uur. Elastiek laat opnamen maken van het concert.

De bekendste namen van Elastiek zijn in Aalsmeerse oren Dick Kuin en Cors Doeswijk. De andere leden zijn Hugo van Riet, Joep Rutte, Joseph Custers en Rob Ruijter.

Foto: Elastiek enkele jaren terug; linksvoor Dick Kuin, rechtsvoor Cors Doeswijk

Eén reactie

  1. Oude knarren! Op hoge leeftijd!!!!!!! Opnieuw aan de bak. Ha ha ha ha ha ha ha!!!!!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel