Oud Aalsmeer, historische film van de maand

De Historische Tuin (foto: stichting Oud Aalsmeer)

Door: redactie. In maart laat stichting Oud Aalsmeer twee films zien: ten eerste de film uit 2019 over de Historische Tuin waarin alle elementen van het levende museum in beeld worden gebracht. Men wordt mee teruggenomen in de tijd waarbij de historie van de bloementeelt  uitgebreid in beeld komt. De voice-over bij deze film is Henk van Leeuwen die vele historische wetenswaardigheden toevoegt. Gezien het centrale thema “de sering” is het niet vreemd dat de tweede film gaat over seringenkwekerij Klaas Joren. Deze film toont de seringencultuur in woord en beeld.

De Historische Tuin gaat dit jaar eerder open en wel vanaf vrijdag 10 maart. De reden is dat de seringencultuur dit jaar centraal staat op de Historische Tuin. Het in bloei brengen van dit gewas is daarbij een niet te missen proces en kan in de kas gevolgd worden.

De productie van beide films is van Hanoff Video. De film van de Historische Tuin is beschikbaar gesteld door Historisch Aalsmeer en de seringenfilm door Ton Offerman met toestemming van Jan ten Hoeve. De films zijn door Dick P. van der Zwaard bewerkt voor opname in het filmarchief van Oud Aalsmeer. Totale duur van de films is circa 41 minuten.

Iedere maand
Stichting Oud Aalsmeer vertoont iedere maand een historisch film op de website www.stichtingoudaalsmeer.nl en is te bekijken via de knop ‘Film van de Maand’. De films zijn afkomstig uit verschillende verzamelingen en zijn geschonken aan Oud Aalsmeer. Aan het bekijken zijn geen kosten verbonden. De film wordt ook tweemaal op TV Aalsmeer uitgezonden. Vrijdag 10 maart is de eerste vertoning vanaf 11.00 uur. Een dag later, zaterdag 11 maart, is de film nogmaals te zien vanaf 13.00 uur. De uitzendingen worden vooraf gegaan door een inleidend interview met een medewerker van Oud Aalsmeer op zaterdag 4 maart. Het interview door presentator Jan van Veen is te beluisteren op zowel Radio als TV Aalsmeer tussen 12.00 en 13.00 uur.

TV Aalsmeer is bij abonnees van CAIWAY te vinden op kanaal 12 en bij gebruikers van KPN/XS4ALL/Telfort op kanaal 1389. www.radioaalsmeer.nl

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin