Onvergetelijk en vrolijk jubileumconcert Aalsmeers Harmonie

Nieuwe dirigent Michel de Haas had er zin in

Door: Leni Paul. Met een sprankelend concert afgelopen zaterdagavond in de Burgerzaal van het Aalsmeerse raadhuis, vierde Aalsmeers Harmonie zijn 110-jarig bestaan. In 1913 kwamen dertig mannen in veiling Bloemenlust bijeen met het doel samen te musiceren. Nu, meer dan een eeuw later blazen wekelijks vijftig enthousiaste mannen en vrouwen iedere week de sterren van de Aalsmeerse hemel. De Burgerzaal was weer als vanouds tot concertzaal omgebouwd waar ruim 200 mensen een feestelijk avondje uit beleefden.

Michel de Haas is nog geen jaar geleden bij Aalsmeers Harmonie aangetreden als dirigent, maar heeft daar letterlijk en figuurlijk al direct de juiste toon weten te treffen. Met enthousiasme en ‘schwung’ loodste hij ook zaterdagavond zijn duidelijk bevlogen muzikanten mee door het programma. De overvolle zaal genoot en zoals aanwezig oud-burgemeester Joost Hoffscholte in de pauze opmerkte: de Burgerzaal is bedoeld voor de burgers en voor evenementen zoals dit concert is het de juiste plek.

Presentator en solist Maurits Draijer

Spraakwaterval
De leden en dirigent van de harmonie hadden er deze avond duidelijk zin in. Hoorden we in het verleden nogal eens de geijkte voor fanfare- en harmonie gecomponeerde werken zoals de bekende Kloostertuin van Ketelby en andere toppers uit het standaardrepertoire, deze avond werden we ondergedompeld in een meeslepend, in vele opzichten eigentijds programma. Het waren de heerlijk spelende leden van Aalsmeers Harmonie, die uiteraard het leeuwendeel hadden in de succesvolle avond, maar een belangrijke rol was ook weggelegd voor Maurits Draijer. De presentator en solist die ons verbaal overdonderde met een spraakwaterval vol feitjes en weetjes en daarbij ook nog gevoelig piano bleek te kunnen spelen.

De shoot-out van de muziekquiz

Kolderiek
En dan was er nog de quiz waarbij wij, luisteraars in de zaal, diep in het geheugen moesten graven om bekende melodietjes uit voormalige TV-programma’s te herkennen. Voorbij kwamen onvergetelijke tunes van onder meer The A-Team, De Fabriek. MASH en Dallas en was het uiteindelijk Angèle Aartman van ’t Boekhuis die na een shoot-out met vriendin Sonja de titel ‘muziekkenner van de avond’ in de wacht sleepte. Angèle kreeg voor haar imitatie van: ‘Met de assistente van dokter Van de Ploeeeeg’ het grootste applaus. Een kolderiek intermezzo tijdens de toch al vrolijke avond.

Plezier bij de muzikanten

Legendarisch
Kortom, Aalsmeers Harmonie bracht een zeer aansprekend en afwisselend programma met evergreens van onder meer Frank Sinatra (Let me Try Again), Michael Jackson (One day in your Life) en Ramses Shaffy (Laat me). En zelfs de Flower Rhapsodie, in 1953 geschreven in de tijd toen Aalsmeer nog het mondiale bloemencentrum was en de legendarische Bloemenlustrevue werd uitgevoerd, kregen we te horen. Zeker voor de vele ‘Farregatters’ in de zaal moet dat een mooi moment zijn geweest. De avond werd afgesloten met een reprise van meezinger Sweet Caroline.

Kortom, een heerlijke avond dankzij de blazers op zowel hout als koper, de slagwerkers, de bassist en toetsenist; allen toegewijde musici van Aalsmeers Harmonie. Het werd dankzij hen een jubileumavond om niet snel te vergeten.

(Foto’s Arjen Vos, zie ook de gallery onder de advertentie van H2 makelaars) 

 

2 reacties

  1. Daar sluit ik mij helemaal bij aan. Blijf vooral ook zo door schrijiven over Aalsmeerse activiteiten.
    Inderdaad top avond met een variëteit aan muziekstukken en muzikaliteit! In één woord: Fantastisch! PS ook geweldige fotomomenten erbij gevoegd. Top!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin