Museum gered, FAM sympathisanten kopen pand

(Foto Arjen Vos)

Door: redactie. Het Flower Art Museum blijft gevestigd in de voormalige waterkelder aan de Kudelstaartseweg in Aalsmeer. Betrokken kunstliefhebbers hebben het pand tegenover de watertoren aangekocht om het museum hier te behouden. Samen met hen gaat het FAM plannen maken voor de toekomst.

Met deze stap komt een einde aan een periode van onzekerheid voor het FAM. Het museum huurde de locatie sinds 2018 maar vanaf 1 januari van dit jaar werd de toekomst plotseling zeer onzeker toen het pand door de verhuurder werd verkocht aan Peter van Eijck en Mark Brugman die dachten hier woningen te kunnen ontwikkelen. Dit leidde tot veel beroering en een breed gesteunde actie om het museum op deze plek te behouden.

De afgelopen weken zijn gesprekken gevoerd tussen de twee eigenaren en de betreffende kunstliefhebbers uit Aalsmeer. Als uitkomst hiervan is het pand door hen aangekocht met het specifieke doel het FAM zich hier verder te laten ontwikkelen. Hoe diep de kunstliefhebbers, die voorlopig anoniem wensen te blijven , in de buidel hebben moeten tasten om het pand terug te kopen is niet bekend gemaakt. Bestuur, directie en vrijwilligers van de Stichting FAM geven aan erg blij te zijn met deze uitkomst die zij als de best mogelijke oplossing beschouwen.

8 reacties

 1. Goed nieuws dat dit mooie plekje blijft behouden voor Aalsmeer en de kunst sector!

 2. Dit is super goed nieuws
  Mooi voor Aalsmeer
  Gefeliciteerd Flower Art museum

 3. Hier worden we toch allemaal heel blij van.
  Gefeliciteerd Constantijn. Geweldig nieuws.

 4. Constantijn en alle medewerkers proficiat, we kunnen lekker door. Super!!!!

 5. Mooi initiatief van de investeerders, die een museum als dit weten te waarderen. Gefeliciteerd Constantijn dat geeft rust.

 6. Gefeliciteerd Constantijn! Ook als bewoners zijn wij blij met deze oplossing en het behoud van de museum functie in onze achtertuin!

 7. Wat een geweldig nieuws voor Constantijn, kunstliefhebbers, vrijwilligers en Aalsmeer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin