Molenpad, bruggen en bouw raadhuis in historische film

Zicht op het Molenpad

Door: redactie. Vanaf heden vertoont Oud Aalsmeer een film met historische beelden waarop het Molenpad is te zien, de bouw van het raadhuis en het vervangen van de bruggen in de Van Cleeffkade.

Op de plek waar nu het Raadhuisplein ligt, was vroeger het Molenpad gesitueerd. Hoe de mensen daar leefden en woonden is in zowel winter- als in zomeropnamen in beeld gebracht. Zo komt bijvoorbeeld het aanbrengen van verlichting en versiering voor de corsoweek voorbij. Tevens zijn er beelden van de sloop van de huizen die moesten wijken voor de bouw van het raadhuis en Raadhuisplein.

Brug op Van Cleeffkade

Het tweede onderwerp in deze film is de bouw van het raadhuis van 1959 tot 1961. Uitgebreide beelden beginnend bij het grondwerk tot en met het plaatsen van het standbeeld van de godin Flora op haar hoge sokkel. Ook wordt de aankomst van de gasten voor de opening van het raadhuis getoond. Als derde onderwerp zien we de sloop van de bruggen in de Van Cleeffkade en de aanleg van de duikers die hiervoor in de plaats zijn gekomen.

De film komt uit het archief van Oud Aalsmeer en is gemaakt door Jan Alderden van het Stokkeland. De totale duur is 33 minuten en te bekijken op de website stichtingoudaalsmeer.nl via de knop ‘Film van de Maand’.

Van Cleeffkade in kleur

De film wordt ook tweemaal op TV Aalsmeer uitgezonden. Vrijdag 14 juni is de eerste vertoning vanaf 11 uur. Zaterdag 15 juni is de film nogmaals te zien vanaf 13 uur. De uitzendingen worden vooraf gegaan door een inleidend interview met een medewerker van Oud Aalsmeer op zaterdag 8 juni. Het interview door presentator Jan van Veen is te beluisteren op zowel Radio als TV Aalsmeer tussen 12 en 13 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin