Lezing Theo Rekelhof bij Kunstcafé

Theo Rekelhof in actie (Foto Marleen van der Dussen)

(Advertorial) Tijdens het Kunstcafé van KCA in Het Oude Raadhuis vrijdag 17 maart om 20:30 uur te midden van de tentoonstelling Bovenland, gaat beroepsvisser en markante Kudelstaarter Theo Rekelhof haarfijn uit de doeken doen wat er zo bijzonder is aan de Westeinderplassen.

Niemand kan boeiender vertellen over het leven van de Poel – op en onder water – dan Theo Rekelhof, vierde generatie Rekelhofs in het visserijbedrijf aan de Herenweg in Kudelstaart. Voor hem is er niets mooiers dan op het water zijn.

Naast paling kent de Westeinder een grote verscheidenheid aan vissen. Je zou denken dat het een visser gaat om het ‘oogsten’, maar niets is minder waar. Theo’s hoofddoel is verantwoord vissen, met respect voor de natuur en de visstand in de Westeinderplassen. Theo heeft er een uitgesproken mening over hoe je die hoort te beschermen. Want er zijn meer spelers op het water, zoals sportvissers, de watersport, Hoogheemraadschap Rijnland, gemeente Aalsmeer, die allemaal een andere kijk hebben op het gebruik van de Westeinderplassen.

Het decor van het Kunstcafé met Theo Rekelhof in het Oude Raadhuis is de tentoonstelling Bovenland, een foto-expositie over de bijzondere schoonheid van de Aalsmeerse Bovenlanden en over de oude beroepen die zo kenmerkend zijn voor dit bijzondere landschap:  kweker en visser. Bovenland is nog tot en met zondag 19 maart te zien in Het Oude Raadhuis.

Entree voor het Kunstcafé is €7,50 inclusief koffie en drankje. Kaartjes zijn te koop in de Ticketshop op skca.nl en aan de zaal in Het Oude Raadhuis, Dorpsstraat 9 in Aalsmeer.

4 reacties

  1. Rectificatie: het Kunstcafé in het Oude Raadhuis met Theo Rekelhof vrijdag 17 maart a.s. begint om 20.00 uur!

  2. Legaal stropen komt meer in de buurt met zo n net.Woon en vis mijn hele leven hier,en net zoals wereldwijd het geval is loopt de visstand hier t.o.v de vorige eeuw serieus terug.Niet alles door de fuiken van Rekelhof,maar de Westeinder is te klein om jaarrond met fuiken te bevissen en dan ook nog een zeeg er doorheen.Geen beroepsvisser meer is een heel stuk beter voor de visstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin