Kunstroute met voor elk wat wils

Laagdrempelig, vaak betaalbare kunst, gratis kijken, gezelligheid voor wie om kunst geeft of gewoon nieuwsgierig is. Dat is de Kunstroute 2015, die de stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer (KCA) komend weekend al voor de 18de keer organiseert. Met meer deelnemende locaties dan ooit, namelijk 26.

Het is niet of nauwelijks te bevatten wat er zaterdag en zondag tussen 12 en 17 uur allemaal te zien is. Onvoorstelbaar veel kunstwerken, in alle soorten, vormen, maten, kleuren en prijsklassen. Schilderijen, sculpturen, foto's, tekeningen, objecten, installaties, sieraden en andere creaties. Plus optredens van musici en andere kunstenaars. De meeste reuring is er op de Uiterweg, waar het gros van de locaties te vinden is. Maar ook op andere locaties is genoeg te beleven.

Greep
Een greep uit de activiteiten. In de boomgaard bij het atelier van Karin Borgman op Uiterweg 185 is het communityproject Een Selfie van Aalsmeer van de Kunstploeg te zien, waar honderden plaatsgenoten aan meedoen. Bij Klim Produkties (Uiterweg 90a) is in een eigen Open Atelierroute Aalsmeer van alles te zien en te horen, met schilderijen, keramiek, toneel, opera en kunst van het groeien. Op Uiterweg 266 exposeren Monic Persoon, Conny Fransen en Reint Baarda, plus hun gasten Irene Groeneveld, Bregje de Boer en Eline en Josine van Erp; muziek is er van de Kadoos.

Speciaal voor de Kunstroute is een Kleurboek Aalsmeer gemaakt, met werk van professionele en amateurkunstenaars. Op 4 locaties verkrijgbaar voor een promotieprijs van € 5. Verder onder meer demonstraties portretfotografie door Judith Keessen en workshops boetseren voor bronzen beeldjes door Mark van Kuppevelt.

Opening
De officiële opening is morgen om 11.00 uur in de grote hal bij jachthaven Otto. Gastspreker is Jan verschoor, directeur van het Amstelveense Museum Jan van der Togt. Bij die gelegenheid is verder er een optreden van popkoor Sonority, dat 25 jaar bestaat.

● Klik hier voor meer informatie op de KCA-Kunstroutepagina

Eén reactie

  1. En DE GEDICHTENTUIN in het Boomkwekerskerkhof aan de Stommeerweg hoek Gerberastraat is dit weekend nog één keer open van 12.00 tot 17.00! Locatie #17 op de flyer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel