Kunstroute belooft groots festival te worden

Kunstroute 2019 met Marit Enthoven achter de piano

Feestweek, vuurwerk en Pramenrace zijn achter de rug en nu maakt Aalsmeer zich op voor de grootste Kunstroute van de regio. Het jaarlijkse kunstfestival van Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer (KCA) beleeft zijn 25e verjaardag en dat wordt groots gevierd. Op vele bijzondere, bekende én nieuwe locaties is weer een keur aan kunst te bewonderen van meer dan 100 kunstenaars en is er heel veel gezelligheid met muziek, voordrachten, terrasjes en versnaperingen. De weersvoorspelling is gunstig, dus het wordt weer één groot gezellig feest.

Nieuw element van de Kunstroute Aalsmeer is de Kunstveiling voor een goed doel. Kunstenaars hebben prachtige werken beschikbaar besteld voor de veiling op zondag 17 september om 14:30 uur bij Jachthaven Otto. Dé kans om echte kunst voor een schappelijke prijs te bemachtigen. Veel bieden mag natuurlijk ook, want de opbrengst gaat naar een goed doel. Dat is dit jaar de Crowdfunding actie voor de behandeling van de ernstig zieke Aalsmeerse zangeres Saskia Veenswijk.

Saskia Veenswijk bij de opening van de Kunstroute in 2019

Community art
De Kunstroute Aalsmeer wordt steevast bezocht door kunstliefhebbers uit de wijde regio. Maar ook voor wie eigenlijk niet zo veel heeft met kunst, is de Kunstroute een bijzonder evenement. Menigeen grijpt het aan voor een jaarlijkse reünie voor vrienden of familie, voor de gezelligheid en om toch eens te kijken wat er zo allemaal aan moois te zien is. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat de Kunstroute Aalsmeer hét voorbeeld is van community art. Daar sluit het kunstproject Gezichten van Aalsmeer van KCA en de Kunstploeg naadloos bij aan. Op diverse locaties van de Kunstroute is al een voorproefje te zien van wat het gaat worden.

Kunst kijken, kunst kopen
En dat er ook dit jaar veel moois te zien is, is gegarandeerd. Vele kunstenaars – bekende Aalsmeerders, grote namen uit heel Nederland en zelfs uit het buitenland geven een inkijkje in hun passie. Je ziet er van alles: schilderijen, tekeningen, lino’s, fotografie, beelden, sieraden, textiel, bloemendecoraties, teveel om op te noemen. Daar is vast wel iets bij dat in de smaak valt. Het hoeft niet, maar alles is te koop. Direct bij de kunstenaars. In de Pop-Up Art Store zijn kleine kunstcadeautjes te koop.

Kom op de fiets
De Kunstroute Aalsmeer is heel goed te fietsen. En alle locaties in het Dorp zijn te bewandelen. Parkeren is bij de meeste locaties lastig. Kom dus bij voorkeur per fiets.

Opening
De feestelijke opening is zaterdag 16 september om 11 uur in de grote loods van Jachthaven Otto, Uiterweg 94. Iedereen is van harte welkom. Vanaf 12 uur zijn alle andere locaties te bezoeken, tot 17 uur. Ook op zondag 17 september. Toegang is gratis.

Informatie
Bereid je Kunstroute eenvoudig voor via de prachtige digitale catalogus op kunstrouteaalsmeer.nl. Die kun je onderweg ook makkelijk raadplegen op je smartphone of tablet. Maar bij elke locaties liggen ook gedrukte routeflyers met beknopte informatie.

(Partnerbijdrage KCA, foto, archief AV/Arjen Vos)

Lees vorig bericht

Verdrinking op vol strand, hoe kan dat?

Lees volgend bericht

Vacature: ‘Medewerker Keuken’ bij Broodje van de Zaak


1 Reactie

  • Ik kwam
    gistermiddag rond 16.00 uur bij de Hoeksteen Ophelialaan en daar werd ik verrast door een optreden van een groepje enthousiaste muzikanten met heerlijke jazzmuziek,super maar dat stond nergens vermeld! Vanmiddag zijn ze er weer hoorde ik zeggen

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *