Kunst in hartje dorp draagt bij aan Flower Festival

Ook het achterste gedeelte van de Zijdstraat speelt dit weekend een rol in het derde Aalsmeer Flower Festival. Naast de gevarieerde en bloemrijke activiteiten op het Molenplein, komt in een van de nog leegstaande panden van Drogisterij Van der Zwaard een gevarieerde tentoonstelling van antiek, planten en kunst.
 
Bloemiste en kunstenaresse Afke Borgman toont daar een selectie van haar schilderkunst. Ook beelden van Leo van Gelder worden tentoongesteld.
“Een prachtige locatie,” dacht Afke Borgman die ook vorig jaar aan het Aalsmeer Flower Festival met haar schilderijen deelnam.
 
“Alleen vond ik de ambiance van het Fort niet optimaal voor mijn werk, het was er toen nogal vochtig,” aldus Afke die zelf op zoek ging naar een geschikte locatie.
 
Leegstaande ruimte
Haar oog viel op de al lange tijd leegstaande ruimte van Drogisterij Van der Zwaard. Ze vond er een welwillend oor voor haar verzoek om er tijdens het komend Festival haar schilderijen te exposeren.
“Fantastisch, maar wel heel groot. Nu wilde ook Leo van Gelder zijn beelden graag tentoonstellen en de combinatie doet het goed.”
 
Beide Aalsmeerders worden regelmatig gevraagd hun werken tentoon te stellen. Afke boekte eind vorig jaar succes met haar deelname aan de jaarlijkse tentoonstelling in de Grote Kerk in De Lier, Van Gelder toonde onlangs zijn beelden in het Sarphatihuis in Amsterdam.
 
Een prachtige combinatie is ontstaan en de beide vormen van creativiteit zijn een welkome aanvulling op het aanbod komend weekend tijdens het Festival.
Van Afke zijn 25 werken (acryl en olie) te zien, Van Gelder toont 14 prachtige beelden. Sinds 8 jaar houdt laatstgenoemde zich naast schilderen bezig met beeldhouwwerk van brons, albast en kalksteenmergel.
 
“Les extremes se touchent,” aldus Van Gelder over deze coöperatie met Afke Borgman in de Zijdstraat. Ofwel hoe tegenstellingen iets moois op kunnen leveren.
 
Schoonheid
Het resultaat van deze samenwerking mag er zijn. Stylisten Olaf van den Wildenberg en Plonie Heinrich wisten met behulp van antieke meubels, smaakvolle eigentijdse schermen en bijzondere kleden een perfecte entourage te creëren. De bijzondere planten, beschikbaar gesteld door Jacob van Zijverden van De Arendshoeve, hebben in enkele dagen het lege winkelpand aan het eind van de Zijdstraat omgetoverd tot een ruimte waarin de bezoeker wordt meegesleept door de schoonheid van de getoonde kunst in diverse facetten.
 
Een bezoek aan deze fleurige bijdrage aan het Aalsmeer Flower Festival, in het hartje van het Oude Dorp, dicht bij het Molenplein, is zeker een bezoek waard.
 
Tekst Leni Paul, foto's Arjen Vos
 
(advertentie)

 

Eén reactie

 1. beste Afke, Leo en Plonie,
  wat hebben jullie een prachtige tentoonstelling samengesteld van jullie Art plus.
  Lenie Paul en Arjen Vos hebben het vakkundig en helder
  neergezet.
  Ik heb ervan genoten.

  Sterkte voor Afke en Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel