Klassiek concert op hoog niveau in FAM

Hanneke Rouw

Door: Leni Paul. Afgelopen vrijdag was het voorlaatste concert van dit seizoen dat plaats vond in het Flower Art Museum. Met deze locatie beschikt Aalsmeer over een uitstekende plaats voor de uitvoering van onder meer niet alledaagse klassieke klanken.

Het onstuimige herfstweer was ongetwijfeld de oorzaak van de bescheiden belangstelling. Aan de uitvoerenden heeft het niet gelegen. Want zowel celliste Hanneke Rouw als Vital Stahievitch, respectievelijk celliste en pianist, speelden de spreekwoordelijke sterren van de hemel.

Eerstgenoemde begon al op achtjarige leeftijd met het bespelen van dit, zeker voor amateurs, moeilijke instrument. Ze wilde desgevraagd aan ons kwijt dat haar keuze op dit zeker bij de jeugd niet direct populaire instrument gevallen was door een enthousiaste muziekleraar en de liefde voor cello heeft haar nooit meer losgelaten. Inmiddels concerteert ze in binnen- en buitenland en wist ze ons afgelopen vrijdag mee te slepen in een gevarieerd programma.

Van Bach kregen we onder meer de Bourree te horen die ons zeer virtuoos meenam naar een herfstige avond in de Franse Auvergne en ook Chopin werd voor het voetlicht gebracht. Zowel op de celliste, die nationaal en internationaal haar muzikale sporen heeft verdiend als ook op de pianoklanken van de uit Wit-Rusland afkomstige Vital Stahievitch kan het welverdiende etiket ‘briljant’ worden geplakt.

Techniek en… romantiek?
Wellicht een persoonlijke constatering: Vital beschikte over een fabelachtige techniek, maar met name in de ten gehore gebrachte romantische klanken van de van oorsprong Poolse componist Chopin hadden we wat meer gevoel verwacht. Technisch perfect, dat kan niet worden ontkend.

Ook hij behaalde internationaal vele belangrijke prijzen en we konden ons gelukkig prijzen dat we deze twee muzikale jonge mensen hier, in eigen gemeente, hebben kunnen beluisteren. Een heerlijke concertzaal, inmiddels traden hier veel nationaal en internationaal bekende musici op.

Oude bekende
De laatste gelegenheid dit jaar nog een keer topmusici in FAM te kunnen beluisteren is zaterdag 9 december om 20 uur. Oude bekende voor concertbezoekers in FAM is dan violiste Merel Vercammen, ook zal optreden celliste Maya Fridman. In de pauze is er in deze decembermaand een champagneproeverij, naar wens alcoholvrij.

 

Eén reactie

  1. Kleine correctie: het was het voorlaatste klassieke concert van KCA en FAM van dit jaar in het Flowerpower Art Museum. Het theaterseizoen loopt tot zomer 2024 en tot die tijd hebben wij nog vele prachtige concerten voor u in petto. Zie skca.nl.
    Ulla Eurich
    Voorzitter KCA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin