Kinderen Wegwijzer kijken kunst af

Het heeft vijf edities geduurd, maar nu is er toch de eerste kunstkijkles gegeven aan kinderen van de basisschool. Onderwerp was de expositie van de Amazing Amateurs in het Oude Raadhuis. Leerlingen van groep 3 van De Wegwijzer hadden de eer de eersten te zijn. De lessen worden aangeboden door KCA en gegeven door Karin Borgman.
 
“Kinderen zijn gewend om bewegende beelden te zien. Een schilderij vraagt om meer concentratie,“ vertelt Borgman. Volgens haar is kijken iets dat je spelenderwijs kunt leren. En dat is precies wat er tijdens zo’n les gebeurt. Een opstap bieden naar de kunst van het zien. Zo werden de kinderen aan elkaar gekoppeld en moest de een aan de ander een kunstwerk beschrijven die dat vervolgens weer terug moest zien te vinden. Nog een lastige klus, zo bleek.
 
Meegestemd
Wat veel beter ging was de oefening met een spel kaarten met daarop allerlei verschillende vormen. De kinderen moesten op elkaars rug die ene vorm tekenen en de ander moest de vorm tegelijkertijd op een stukje papier tekenen. Tot slot werd het helemaal echt doordat de kinderen van De Wegwijzer officieel hebben meegestemd op het kunstwerk dat de publieksprijs gaat winnen.
Volgende week komt de Oosteinderschool met twee klassen de expositie bezoeken voor een kunstkijkles.
 
Foto's Jan Daalman

Eén reactie

  1. Het ging natuurlijk niet om de eerste kunstkijkles. Die zijn er al veel geweest in het Oude Raadhuis. Het was wel de eerste keer dat er met werk van amateur kunstenaars een kunstkijkles ie gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel