Jonge jazzvirtuozen spelen de haven plat

Joep Grotendorst en Boet Kaaijk gezamenlijk in actie

Door: Arjen Vos. Wie zondagmiddag nietsvermoedend maar gelokt door de daar klinkende jazzgeluiden het clubhuis van jachthaven De Nieuwe Meer binnenstapte, zal zich ongetwijfeld hebben verbaasd over de jeugdigheid van de muzikanten. Het vijftal jonge twintigers verzorgde een virtuoos optreden en bewees dat het spelen van jazz niet aan leeftijd gebonden is.

Kwintet Boet Kaaijk en Joep Grotendorst, beiden op respectievelijk trompet en saxofoon spelend, kregen steun van een al even jeugdige drummer, bassist en pianist. Het vijftal had diverse familieleden mee weten te krijgen, te herkennen aan hun trotse blikken en hun extra luide applaus dat vergezeld ging met vreugdekreten en een ‘we want more’ na hun slotstuk. Hoe graag het publiek ook wilde dat het nog even doorging, was de koek bij de muzikanten wel op na twee sets van bijna drie kwartier. Hoe intens het was werd vooral zichtbaar gemaakt door de drummer die fysiek het hardste moest werken en waarbij de zweetdruppels over zijn gezicht gutsten.

De tweedejaars conservatorium studenten maakten indruk met hun optreden en oogsten dan ook terecht applaus. En de hoed die na afloop voorbijkwam voor een vrijwillige bijdrage voor het talentvolle kwintet werd enthousiast en zo op het oog royaal gevuld.

Zaterdag Trio Jos van Beest & Wolf Martini in Bacchus
Wie nog niet genoeg heeft van deze muziekstijl of het wellicht voor het eerst wil ontdekken, kan zaterdag terecht in Bacchus. Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer heeft het Trio Jos van Beest bereid gevonden hier weer eens op te treden. “Met hun soepele swingende sound, eigen interpretaties en brede repertoire maken ze van elk optreden iets bijzonders,” belooft KCA.

Jos neemt bij elk optreden een andere gast mee uit zijn immense netwerk aan jazzmuzikanten. Deze keer is dat Wolf Martini die gitaar speelt op een groovy manier.

Waar: Cultureel Café Bacchus, Gerberastraat 4, Aalsmeer  google map
Aanvang: 20.30 uur
Entree: regulier tarief € 15,00; jongerenticket € 10 (16 t/m 25 jaar)
Kaartverkoop: via de 
KCA Ticketshop en aan de zaal (graag per PIN)

 

Eén reactie

  1. flitsend verslag Arjen,
    mooi gedaan! vaker doen zo .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin