Jeugdhelden tot leven gewekt

Lange rijen vrijdagavond in Crown. De voorstelling Suske en Wiske en de Circusbaron, een productie van Van Hoorne Entertainment, trok veel mensen naar de studio. Vooral kinderen. Maar ook ouders grepen de gelegenheid aan om hun jeudghelden in levenden lijve te aanschouwen.
 
Op de gulle uitnodiging van de gemeente om gratis de voorstelling Suske en Wiske en de Circusbaron in Crown te komen bekijken, was massaal gehoor gegeven. Onder het mom ‘kinderen kennis laten maken met cultuur’, hadden enkele honderden kinderen zich aangemeld. Het werd vrijdag dan ook vrolijk avondje voor een nagenoeg volle zaal.
 
Licht chaotisch
Het vergde wel enige organisatie om alle kinderen te controleren die zich aangemeld hadden. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers werd die horde genomen. De voorstelling begon daardoor wel ietsjes later, maar niemand die daar mee kon zitten. Door de grote hoeveelheid basisschoolkinderen die zonder begeleiding de voorstelling bekeken, was het licht chaotisch en onrustig in de zaal. De schoonmaakploeg had na afloop heel wat op te ruimen.
 
Droge humor
Waar Suske en Wiske het verhaal hun naam gaven, waren het met name Lambik en tante Sidionia die de show stalen. Uitstekend gecast en zo weg gelopen uit de succesvolle stripreeks. De droge humor van Lambik (“Waarom heb je een zak ijs op je hoofd? Ik moest toch mijn hoofd koel houden…”) en de graatmagere Sidonia die als levende kanonskogel werd afgeschoten, leverden mooi toneel op.
 
Op de foto
Uiteraard liep het avontuur goed af. De ontvoerde Jerom werd terug gevonden, de boeven gevangen. En aan het eind van de voorstelling mocht iedereen in de foyer op de foto met hun favoriete speler. Bij de schurk van het verhaal was het veruit het rustigste.
 
AV
 
Foto: Sidonia en Lambik bleken erg populair bij de 'meet and greet'. Foto’s Arjen Vos (zie ook de gallery)
 
– advertentie –

Eén reactie

  1. Met dank aan allen die dit mogelijk hebben gemaakt. Moeder met dochter en haar vriendinnetje hebben genoten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel