‘Hopelijk nieuwe beuk bij Boomkwekerskerkhof’

“Hopelijk komt er een andere beuk,” zei Hans Alderden van Oud Aalsmeer maandag op de jaarvergadering van de historische stichting. Hij doelde op de verdwenen beuk bij de ingang van het Boomkwekerskerkhof. Die had bij de zware storm op 28 oktober het loodje gelegd en is drie weken terug in opdracht van de gemeente aan stukken gezaagd en afgevoerd.

Alderden vond het al met al een “trieste zaak”. Hij gaf maandag aan dat het te verwachten was dat een storm ooit de beuk zou vellen. “Het trottoir is diverse keren opengelegd om er leidingen onder te leggen, die dwars langs de bomen gingen.” Dat is volgens hem niet bevorderlijk voor de boomwortels, die daardoor hun grip op de grond verliezen. Het Oud Aalsmeer-bestuurslid wees erop dat de beide beuken bij de entree dateren “uit 1875”.

Hek dezer dagen herplaatst
Een andere kritische opmerking richting gemeente betrof de verrichte snoeiwerkzaamheden op het kerkhof, dat te boek staat als gemeentelijk monument. “Wij zijn er niet van onder de indruk. Het is een grote oefening geweest…,” aldus Alderden, die er “wel contact” over had gehad met de gemeente.

Het smeedijzeren hek is momenteel in reparatie. Het was tijdens de storm ontzet doordat de boomwortels omhoog kwamen. Dezer dagen wordt het toegangshek herplaatst, kondigde de gemeente begin januari aan.

Foto: de situatie vandaag bij het Boomkwekerskerkhof. De omgevallen beuk is weg, er resteren alleen nog takken. Het vervangende hek staat er nog. (Foto Aalsmeer Vandaag)

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin