Flowerfestival twee keer per jaar?

Het enthousiasme rond het Flowerfestival wordt steeds groter. Vele mensen genoten dit weekend van de fesitiviteiten rond het evenement dat vrijdagmiddag officieel geopend werd in de Historische Tuin. Als de droom van  Mariska Foppen, voorzitter van de Stichting Aalsmeer Flower Festival uitkomt, zal er in de nabije toekomst twee keer per jaar een Aalsmeers Flower Festival worden gehouden.
 
Wellicht zou daarvoor het najaar, als ook de International Flower Trade in Aalsmeer plaatsvindt geschikt zijn. Het was misschien een schot voor de boeg van de voorzitter. Maar nooit geschoten is altijd mis. Wellicht vindt haar droom draagkracht en is het uitvoerbaar.
 
'I Amsterdam'
De derde editie zal misschien niet de boeken ingaan als de meest zonnige maar mogelijk wel als het festival dat zich naar volwassenheid ontwikkelde. Nu ook Flora Holland tot een van de bestemmingen behoorde en er zelfs een fietstocht langs de diverse onderdelen was georganiseerd, wordt het festival steeds meer de moeite waard. Ook voor de buitenlandse toeristen waarvan er velen werden gespot. De reclamecampagne op 'I Amsterdam' had duidelijk zijn vruchten afgeworpen.
 
Zeilen
Een letterlijk hoogetpunt was de feestelijke onthulling van de nieuwe molenzeilen. Zaterdagmorgen nam oud-burgemeester Joost Hoffscholte dat onderdeel voor zijn rekening in aanwezigheid van de vele kinderen die de zeilen hadden beschilderd. Initiator Annefie van Itterzon was een tevreden mens toen ze de kleurige zeilen aan de wieken zag wapperen.
 
Foto's Jaap Maars

(advertentie)

4 reacties

 1. Als we nu toch aan het brainstormen zijn, voor uitbreiding Flower Festival: Waarom geen BLOEMLEZING in de vorm van gedichten over bloemen. Zij kunnen als een lint van woorden en zinnen ons de route wijzen naar de verschillende Flower Festival locaties?
  Voorbeeld: gedichten tuin. (jaarlijks terugkomend

 2. Hoi Duoplant,
  We zien jullie creatieve ideeën graag tegemoet!
  Groet, Constantijn Hoffscholte

 3. Hoi duoplant, Volgend jaar is het Aalsmeer Flower Festival weer in het Vaderdag weekend: 17 & 18 juni, 2017. Uiteraard zijn jullie van harte welkom om mee te doen met het Aalsmeer Flower Festival. Hoe meer bloemenzielen hoe beter! groetjes, Jacqueline Boerma

 4. Jammer, dat bloemenwinkels in Aalsmeer
  nergens bij betrokken worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel