Filmavond in recordtijd uitverkocht

In recordtijd waren gisteravond alle 750 kaarten voor de dinsdagavondvoorstelling van het nostagische filmfestival uitverkocht. Initiatiefnemer en samensteller Dick Piet kan het zelf ook nauwelijks geloven: “In een half uur tijd waren we er doorheen.” Ook voor het eerst gingen op de eerste verkoopdag al dik 300 kaartjes voor de dinsdagmiddag van de hand. Voor de echte liefhebbers is er vanavond nog een verkoopmoment.

Zoveel mensen tegelijk in het achterste deel van de Zijdstraat. Het is al jaren een droom voor winkeliers. Alleen nu kwamen ze maar voor één doel: kaartjes zien te bemachtigen om een avondje weg te zwijmelen bij het verleden. De aankondigingen in kranten en sociale media waarmee Dick Piet de mensen al warm had gemaakt, hadden hun doel duidelijk niet gemist. Dankzij een uitgekiend filmaanbod waarin diverse decennia aan bod komen, wordt een breed kijkerspubliek geprikkeld.

Reünie in de rij
“De verkoopavond wordt zo langzamerhand al een evenement op zich,” aldus Dick, “al die mensen in de rij die met elkaar een reünie beleven. Prachtig dat er zoveel mensen interesse hebben. En elk jaar wordt het meer. Helaas moest ik na een half uur vertellen dat de avondkaarten op waren. Mensen gingen toen ter plekke met het thuisfront overleggen of ze kaartjes voor de middag moesten bestellen.”  

Vrij nemen
Overweegt hij niet om er een extra voorstelling aan toe te voegen? “Nee hoor, dan gaat het magische er ook van af. Als mensen het echt graag willen zien is de middagvoorstelling de beste mogelijkheid en moeten ze maar vrij nemen van hun werk. Die middag is echt net zo gezellig als de avond. Misschien dat we voor volgend jaar met de feestweekcommisie het wel nog een keer over de zaalindeling kunnen hebben zodat er meer mensen bij kunnen. Maar dat zien we tegen die tijd wel.”

Ook zou Dick Piet de twee verkoopavonden volgend jaar tot eentje willen beperken. Bij voorkeur de vrijdagavond. En dan op zaterdag gewoon een vrije verkoop in het Boekhuis. Gedachtengangen waarmee in elk geval wordt aangetoond dat de initiator bepaald nog niet filmmoe is en er kennelijk voldoende materiaal voor handen blijft.

Tekst Arjen Vos

Foto's: het blijft een opzienbarend gezicht: de lange rij wachtenden in de Zijdstraat voor filmkaartjes. In Het Boekhuis neemt een van de gelukkigen de kaartjes in ontvangst. Foto's Jaap Maars

(advertentie)

 

3 reacties

  1. Helaas krijgen sommige mensen geen vrij van hun werkgever ivm vakantie van hun collega’s. Zo mis ik elk jaar deze filmvoorstelling in de middag. Waarom ook niet op een zondag een voorstelling voor mensen die moeten werken en geen vrij krijgen op dinsdag. We kunnen namelijk ook die films niet kopen, dus krijgen we ook geen kans om ze te zien. Dat vind ik erg jammer. ‘S avonds is meestal snel uitverkocht.
    Ik kom pas om 19.00 uur thuis van mijn werk.

  2. Als de 65+ nu eens de middag voorstelling doet dan kunnen de mensen die werken in de avond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin