Feest der herkenning met Sursum Corda en OVA Musicals

Samenwerking tussen Sursum en OVA met Sister Act

Door: Arjen Vos. Over vijf jaar bestaat Sursum Corda honderd jaar. Dat betekent dat de muziekvereniging afgelopen zaterdag het laatste jubileumconcert voordat het eeuwfeest gevierd kan worden. Zij deed dit in De Spil in samenwerking met OVA Musicals uit Amstelveen. Een toepasselijke keuze gezien het thema: Musicals in Concert.

Lege stoelen achter dirigente Elivera van Sloten

De Spil als concertzaal is zowel voor publiek als muzikanten een plezierige accommodatie. Met die kanttekening dat wanneer bezoekers niet aanschuiven en bijvoorbeeld de eerste rij stoelen onbezet blijft, de zaal toch wat aan de grote kant is. Publiek heeft het kennelijk nodig om gestuurd te worden want om onduidelijke redenen boezemt de voorste rij zoveel angst in dat deze steeds vaker gemeden wordt. Een knappe en dappere zaalmanager die dat patroon weet te doorbreken of het aandurft de lege stoelen vlak voor aanvang te verwijderen. Nu we toch kritisch zijn; een spotje op ladyspeaker Alma de Jong die de presentatie op de haar bekende enthousiaste wijze voor haar rekening nam, was ook welkom geweest.

Niels Frederiks zingt Tomorrow uit Annie

Toon gezet
Met de toekomst van de bijna honderdjarige lijkt het wel snor te zitten. De aftrap van het concert was voor Jong Sursum die, aangevuld met enkele senior-muzikanten, stukken speelde uit Game of Thrones en Lord of the Rings. Daarna nam het grote orkest het over met het thema uit Pinocchio en een compilatie van filmmuziekgrootheid John Williams. De toon was daarmee gezet voor wat een avond vol feest der herkenning zou worden. Ook en vooral met dank aan de vocalisten van de Amstelveense club OVA Musicals die extra cachet aan het concert gaven. Het oog wil immers ook wat en het Spilpodium bood genoeg ruimte voor zang en dans.

Tussendoortje van OVA met Petticoat

Welluidend geheel
Voorbij kwamen The Lion King, Saturday Night Fever, James Bond, Mama Mia, Robin Hood, Annie, Sister Act, Petticoat, Jekyll and Hyde en natuurlijk de musical der musicals: The Sound of Music. Wie het rijtje nog eens terugleest zal concluderen dat het niet allemaal musicals zijn waaruit Sursum deze avond putte maar meer een combinatie van musicals en filmmuziek. Dat zal niemand erg gevonden hebben. Het vormde een welluidend geheel waar zowel de harmonie als de musicalvereniging met trots en tevredenheid op mag terugkijken.

Voor wie het naar meer smaakt; OVA Musicals speelt op 21 en 22 juni in Schouwburg Amstelveen de voorstelling Petticoat. En wie zich geroepen voelt ook een (blaas)instrument ter hand/mond te nemen is op vrijdagavond welkom in ’t Middelpunt in Aalsmeer-Oost.

(Foto’s Arjen Vos)

 

 

 

 

Eén reactie

  1. Het was een heerlijke avond!
    De combinatie van de prachtige muziek van Sursum Corda en de uitstekende zang van OVA smaakt zeker naar meer! Dus: nog een keer samen: doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel