Favoriete film Nobel gratis te bekijken

Met het tonen van de favoriete documentaire van onze burgemeester Jeroen Nobel herstart 'Favo-cinema' in de heropende zalen van De Oude veiling. Zoals gebruikelijk wordt de naam van de film niet van tevoren prijs gegeven. Komt en laat u verrassen. De voorstelling begint zaterdag 27 februari om 20.30 uur. En wat het extra interessant maakt: de entree is gratis.
 
De burgemeester werd in deze serie voorgegaan door Piet Bon, Joop Kok, Han Carpay, Jobke Vonk-Vedder, Ad Verburg, Corrie de Boer en Jop Kluis. Het leverde verassende en boeiende filmavonden op. 
 
Schokkende waarheid
De bezoeker leert de burgemeester morgenavond  beter kennen aan de hand van zijn keuzefilm. Misschien is de film wel een motivatie voor zijn functie in het openbaar bestuur. Het is in elk geval een documentaire die de schokkende waarheid achter een van onze fundamenten van de samenleving blootlegt.
 
Verstrekkende gevolgen
De film geeft een beeld van de consequenties van politiek beleid op maatschappelijke keuzen met verstrekkende gevolgen. Rampen zijn vaak erg overzichtelijk. Als er bijvoorbeeld een aardbeving is in Japan, zien we de verwoestingen en het leed van de slachtoffers. Daarom is het ook zo vreemd dat deze grootste ramp die ons de afgelopen jaren heeft getroffen zo abstract is gebleven.
 
De documentaire van morgen laat zien wat er nu precies gebeurd is. Het verhaal wordt verteld door een bekende acteur, die graag zijn medewerking verleende aan dit project.
 
Door middel van interviews met experts en direct betrokkenen wordt geprobeerd een helder beeld van de complexe materie te geven. De kijker wordt duidelijk gemaakt hoe alles is ontstaan en wie er verantwoordelijk voor is. 
 
Rechtvaardigheidsgevoel
Naast deze heldere uitleg van de problematiek is het knappe van de film dat het een rechtvaardigheidsgevoel onder het publiek weet aan te wakkeren. In een heldere, eenvoudige stijl – met vooral interviews – zet de documentaire de oorzaken uiteen. Niet iedereen zal alles in de film voor de volle honderd procent begrijpen, maar dat is geen probleem omdat de rode draad wel volstrekt duidelijk is. De film eindigt met een cynische conclusie die verdacht dicht bij de waarheid komt.
 
De film werd vertoond op diverse Filmfestivals en won in 2010 de prijs voor Beste Documentaire. 

Eén reactie

  1. Ik zet in op ‘De Tien Geboden’ uit 1956 met in de hoofdrol Charlton Heston.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel