Expositie in Dorpskerk valt in de smaak

Burgemeester Oude Kotte in gesprek met Engelien van der Weijden tijdens de opening

Door: Arjen Vos. Dagelijks wordt de Dorpskerk deze week door tientallen mensen bezocht. Niet zonder reden want Aalsmeer over Hoop heeft het monumentale gebouw ingericht als expositieruimte. Met de tentoonstelling Passie door Kunst verbeelden zeventien plaatselijke kunstenaars het levensverhaal van Jezus.

De expositie slaat om verschillende redenen aan. Zo komen er mensen uit nieuwsgierigheid een kijkje nemen, benieuwd naar hoe hun kunstzinnige dorpsgenoten met de opdracht zijn omgegaan. Ook zijn er bezoekers die de gelegenheid aangrijpen om de Dorpskerk eens een keertje van binnen te bekijken. Mooie bijkomstigheid is dat het gebouw met de warme dagen van deze week verkoeling brengt. Het dagelijkse miniconcert van vier tot half vijf doet het ook goed. Een wisselende selectie muzikanten zorgt voor een aangename aanvulling van de tentoonstelling. Geluid dat door de openstaande kerkdeuren tot buiten toe te horen is en zo de nieuwsgierigheid wekt van passerend publiek. Eenmaal over de drempel valt pas op hoe bijzonder de akoestiek van Aalsmeers oudste gebouw is.

Woensdag verzorgde duo Dirk en Daphne de muziek

De expositie en de muzikale intermezzo’s zijn tot en met zaterdag van 14-17 uur gratis te bezoeken. Donderdag verzorgd door het duo Mark en Mariëlle Knol, vrijdag door organist Theo Griekspoor en dwarsfluitiste Monique Eigenhuis en zaterdag door Aalsmeers Harmonie. Zaterdag wordt ook om 14 en 15 uur op het orgel gespeeld.

Foto’s Arjen Vos

Eén reactie

  1. Voor het originele kunstwerk google onder afbeeldingen:
    Caravaggio – David with the head of Goliath

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin