Eveleens geeft jonge kunstenaars de ruimte

Door: Arjen Vos. Niet alleen is het interessant om voor de etalage aan de Punterstraat het nieuwste aanbod van huizen door te nemen, ook een stap over de drempel van Eveleens Makelaars is de moeite waard. Momenteel exposeren hier vier jonge kunstenaars hun uiteenlopende werk.

Jasmyn Buck

De van oorsprong Aalsmeers/Kudelstaartse Jasmyn Buck, tegenwoordig woonachtig in Amsterdam waar zij ook haar atelier heeft, maakt abstracte schilderijen van allerlei formaat. Vanwege de beschikbare ruimte bij Eveleens heeft de twintiger niet haar allergrootste werk een plek gegeven. Jasmyn heeft jarenlang figuratief geschilderd maar vond meer rust en creatieve vrijheid in de abstracte kunst. Ze beperkt zich niet tot verf en doek maar experimenteert er op los met graffiti, zand, siliconen, karton, vuur, t-shirts en wat voor materiaal ze ook maar voor handen heeft.

Vraag Britt Baas om haar werk te mogen beschrijven en ze zal zeggen dat het een proces is dat eigenlijk nooit af is. Ze bouwt haar schilderijen laag voor laag op uit diverse materialen waarbij ze kleuren en tinten een belangrijke rol laat spelen. De student Beeldende Kunst wil met haar werk prikkelen. Inspiratie haalt ze uit haar directe omgeving: woorden, gedachten, dromen en gebeurtenissen.

Bente Tas

Ook fotografe Bente Tas behoort tot een jonge generatie kunstenaars die experimenteel werk maakt. De Aalsmeerse ‘Bachelor of Arts’ toont bij Eveleens een andere kant van haar zelf. Onder meer met foto’s uit het familie-album in negatief afgedrukt, portretten van zichzelf en haar grootvader die een inspiratiebron voor haar is geweest en nog altijd is. Opvallend is dat de portretten van de achterzijde zijn geschoten.

Tom de Hundt zegt gefascineerd te zijn door ‘het krankzinnige van het surrealisme’. Wie zijn schilderijen ziet kan niet anders dan dat volmondig beamen. Hij voegt de puzzelstukjes uit geschiedenis, maatschappij, film en muziek samen tot er een voor hem eigen wereld ontstaat voor een portret of voorstelling. Naast begaafd schilder is De Hundt gespecialiseerd in het opspannen van schildersdoeken.

De expositie is te bekijken tijdens werkuren. ‘Binnenlopen verplicht niet tot kopen’, het team van Karin Eveleens hoopt dat veel mensen de vrijmoedigheid hebben om binnen te stappen en de kunstwerken te bekijken. De werken zijn nog te bewonderen tot half juli.

(Foto’s Arjen Vos)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin