Eenheidsgevoel overheerst bij Radio Aalsmeer

Op de avond dat bekend werd dat de Brexit-deal voorlopig van tafel is, kwamen programmamakers en bestuursleden van Radio Aalsmeer samen voor hun nieuwjaarsbijeenkomst. Het decor was voor de derde keer op rij de Historische Tuin waar samen gegeten en tegen elkaar gestreden werd in een muzikale Radio Aalsmeer-quiz. Maar bovenal beleefden ze een gezellige avond met elkaar.

Ze luisterden ook naar de woorden van bestuursvoorzitter Henk de Groot. Woorden die overigens door secretaris Elbert Huijts voorgelezen werden, omdat De Groot vanwege andere verplichtingen niet aanwezig kon zijn.

Technische hoogstandjes
De voorzitter blikte terug op een dynamisch radiojaar. “Er is veel gebeurd, in positieve en in minder positieve zin. Veel tijd en energie is er gestoken in technische ontwikkelingen, waarbij de lancering van Radio Aalsmeer TV naar zijn mening een technisch hoogstandje is.”

Met grote trots kon voor het eerst een nieuw en modern mengpaneel getoond worden aan de radiocollega’s. “Het gedateerde mengpaneel was hard aan vervanging toe en we hebben het aangegrepen om gelijk alle techniek te vernieuwen. Spannend, binnenkort gaan we live,” vertelt Lennart Bader die dit samen met collega Niels Tenhagen gebruiksklaar maakt. Het duo is ook verantwoordelijk voor het installeren van Radio Aalsmeer TV.

Eenheidsgevoel
Verheugd was de voorzitter dat hij kon laten weten dat het bestuur was uitgebreid met twee jeugdige mensen: “Lianda van der Schilden en Robert Arendse komen het ervaren bestuur versterken met hun frisse blik.” Een rol die ze met enthousiasme hebben aangenomen, zo bleek: “Wij gaan ons inzetten voor een open communicatie en zijn het aanspreekpunt voor programmazaken. We hebben daar veel zin in,” licht Van der Schilden toe. “Het eenheidsgevoel is belangrijk,” vult Arendse aan, “en lol hebben in wat je doet.”

Huijts en Bader, die samen met John Tesselaar en Frederik Tijssen het bestuur van Radio Aalsmeer vormen, benadrukken ook dat eenheidsgevoel. “We zijn met zo’n 80 vrijwilligers betrokken bij de lokale omroep. Maar omdat je vaak maar met een paar mensen je programma maakt, spreek je elkaar niet regelmatig. Daarom zijn dit soort medewerkersbijeenkomsten zo belangrijk. Daar klets je bij en leer je van elkaar. Er zijn op deze manier hechte onderlinge vriendschappen ontstaan, wat prachtig is.”

Nieuwe collega’s gezocht
Bader vertelt dat de programmamakers de ruimte krijgen hun eigen invulling aan de uitzendingen te geven en daarbij worden ondersteund door het bestuur en collega’s. “Wij zijn overigens altijd op zoek naar nieuwe mensen, zowel voor presentatie, techniek als redactie. De ervaring is dat veel mensen het meewerken aan een radioprogramma boven verwachting leuk vinden.”

Ook interesse in radiomaken? Neem dan via radioaalsmeer.nl contact op.

Ondanks het wij-gevoel heeft de omroep ook te maken gehad met het vertrek van een aantal programmamakers. “We zijn een grote club vrijwilligers. Daar zijn altijd wel verschuivingen. Mensen stoppen soms door drukte, door privéomstandigheden of door verschil in inzicht. We doen met elkaar ons best onze gezamenlijke hobby van radio maken zo plezierig mogelijk voor iedereen te maken.”

Afscheid
Twee radio Aalsmeer-coryfeeën Joke Wegman en Koen Overbeek hebben afscheid genomen, beiden tijdens emotionele laatste uitzendingen. En ook Kim Maarse en Miranda Gommans zijn gestopt bij de radiozender. Verdrietig nieuws kwam er ook door het overlijden van Henk Heil, al sinds 1992 betrokken bij het kerkprogramma. En eind 2018 werd besloten dat programmaleider Marcel van der Velde weg zou gaan. Zijn vertrek heeft impact gehad, maar het bestuur heeft de schouders eronder gezet om positief verder te gaan. 

Wensenlijstje
Die positiviteit was dinsdag merkbaar aanwezig bij de vrijwilligers. Ze zien dit nieuwe jaar met enthousiasme tegemoet en zijn bereid mee te denken om de lokale omroep nog beter te maken. Meer jeugd betrekken als luisteraar, maar ook als radiovrijwilliger is zo’n wens. Ook uitstraling en een nog betere bekendheid staan op het wensenlijstje. Met het tv-kanaal en de website zijn er nog vele mogelijkheden en het stabiel houden van het financiële plaatje is ook altijd een uitdaging.

De voorzitter liet iedereen weten dat het redelijk goed is gegaan op financieel gebied. Naast de reguliere gemeentesubsidie zijn er andere bronnen geweest, waaronder bijdragen uit het coöperatiefonds van de Rabobank en via stichting Leefomgeving Schiphol. Maar het kan altijd beter en daarom is Kudelstaarter Johan Venema aangetrokken voor de acquisitie.

Tekst: Ilse Zethof

Foto's: een deel van de medewerkers poserend met het nieuwe mengpaneel in de afmijnzaal van De Historische Tuin (foto Arjen Vos), Elbert Huijts aan het woord (foto Ilse Zethof)

(advertentie)

Eén reactie

  1. Ik wens radio Aalsmeer de enige radio zender met een goed product , in AALSMEER heel veel succes binnen de radio zender en daar buiten !!
    Wens de medewerkers van radio Aalsmeer, heel veel gezondheid toe,en heel veel succes !!! Ik en vele anderen genieten van RADIO-AALSMEER . TOP.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin