Dorpswandeling in teken van geschiedenis en architectuur

Doopsgezinde kerk in de Zijdstraat, ontworpen door J.F. Staal (Foto archief AV)

Door: redactie. Hoe en waar is Aalsmeer ontstaan? Wat is de geschiedenis van de Dorpskerk? Waarom wordt Aalsmeer als het Openluchtmuseum van de begin 20e eeuwse Architectuur gezien? Welke invloeden zien we terug in het winkelgebied? Waar zijn de Italiaanse invloeden van Berghoef te zien als we naar De Oude Veiling en het Raadhuis kijken? Tijdens de dorpswandeling aanstaande zaterdag krijgen deelnemers de antwoorden op deze en vele andere vragen.

De dorpswandeling staat 28 augustus onder leiding van Joop Kok, architect, geschiedeniskenner en auteur van diverse publicaties over architectuur en Aalsmeer. De wandeling start ’s middags om 13:00 uur en duurt zo’n anderhalf uur. Startpunt is de Historische Tuin, ingang Praamplein. Deelname kost 5 euro per persoon, telefonisch reserveren (0297 322 562) wordt op prijs gesteld.

Lees vorig bericht

Geen braderie, wel feest

Lees volgend bericht

Officiële mededelingen 26 augustus 2021


2 Reacties

  • Chrisje,
    Tijdens de Open Monumentendagen, op 11 en 12 september, organiseer ik opnieuw dorpswandelingen, maar die zijn gratis en starten vanaf 13.30 uur vanaf de Dorpspomp, hoek Dorpsstraat-Zijdstraat.
    Op 25 september start om 13.00 uur onder leiding van Jan van Veen, een dorpswandeling. Startpunt is de Historische Tuin, ingang Praamplein en kost dan 5 euro.

  • Wat leuk! Ik ben helaas verhinderd op 28 augustus. Komt er nog een volgende dorpswandeling?

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *