Cultuurprijs terug van weggeweest

Winnaar in 2018: TVK (Foto archief AV/Jaap Maars)

Door: redactie. In 2018 ging de vlag uit bij Toneelvereniging Kudelstaart toen zij tijdens de Kunstroute verblijd werd met de Cultuurprijs van de Gemeente Aalsmeer. De tweejaarlijkse onderscheiding bleef hierna echter vier jaar op de plank liggen. Maar nu het denkbeeldige stof is weggepoetst zal de prijs op 17 september een nieuwe bestemming krijgen. Kandidaten kunnen tot 9 september worden genomineerd.

Met de Cultuurprijs zet Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer (KCA) de schijnwerper op de rijke kunst- en cultuursector in de gemeente Aalsmeer. Ook Muziekvereniging Flora en schrijver Theodore van Houten waren eens winnaar van de Cultuurprijs. Aan de prijs is een stimuleringsbijdrage verbonden van 1250 euro.

Vereisten
De Cultuurprijs is bestemd voor een persoon, groep, stichting of vereniging uit de gemeente Aalsmeer die zich op een bijzondere manier voor het culturele leven in de ruimste zin van het woord binnen de gemeente Aalsmeer inzet of heeft ingezet. Kandidaten mogen zowel amateurs zijn als professionele kandidaten. De culturele prestaties dienen geleverd te zijn binnen tenminste één van de navolgende disciplines: dans, theater, beeldende kunsten, muziek, audiovisuele media, literaire kunst en behoud cultureel erfgoed. De genoemde culturele prestaties zijn onderscheidend en vernieuwend en van aantoonbaar belang voor de Aalsmeerse gemeenschap. Bij de bepaling van de winnaar door de jury zijn niet het aantal voordrachten doorslaggevend, maar de aard en inhoud van de prestatie.

Inwoners van Aalsmeer kunnen hun favoriete persoon, groep of organisatie tot en met vrijdag 9 september 2022 voordragen. Geeft u in uw voordracht kort aan waarom u deze persoon, groep of organisatie nomineert. Voordragen kan via de website van KCA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin