Cultuurprijs naar Toneelvereniging Kudelstaart

Kunstmarkten, kunstroutes en kunstweekends. In de maand september worden ze in een groot aantal kleinere en grotere gemeenten in Nederland gehouden. Afgelopen weekend was het voor de 21e keer dat Aalsmeer een Kunstroute organiseerde. Op circa 27 locaties in onze gemeente kon KUNST worden bekeken en beluisterd. Tijdens de opening werd de Cultuurprijs uitgereikt aan  Toneelvereniging Kudelstaart. 

Een oordeel over het gebodene geven we niet. Immers, over smaak valt niet te twisten en juist nergens wordt zoveel over getwist als over de kunst. Onze fantasie laten we ook niet meer op hol slaan sinds we onlangs in een gerenommeerd Nederlands museum een prachtig boslandschap bewonderden vol fijne nuances groen en daarbij als onder titel lazen: 'zieke grootmoeder in de vroege morgen'… De bekende kunstenaar Westerik noemde dat 'quasi-diepzinnig gewauwel'. We lieten ons het afgelopen weekend dan ook maar gewoon onderdompelen in de grote verscheidenheid van het aanbod en we werden niet teleurgesteld.

Grootmoedig
Een ding is zeker, voor elke smaak en beurs was er dit weekend voldoende aanbod en het schitterende weer droeg er in ieder geval toe bij dat er overweldigende belangstelling was om de vele ateliers te bezoeken. 

Zoals al weer vele jaren vond de opening plaats bij Jachthaven Otto. Een schitterende, ruime locatie waarover het bestuur van KCA mag beschikken en een ruimte die uitermate geschikt is voor een opening in stijl. Een compliment aan de familie Otto die grootmoedig weer deze loods dit weekend aanbood.

Mede-vrijwilliger
Het welkomstwoord werd gesproken door voorzitter van KCA, Willbert Streng, die zichzelf 'een trotse mede-vrijwilliger van KCA' noemde. Daarna was het woord aan 'oude' en 'nieuwe' dorpsdichters, respectievelijk Marcel Harting en Bram Landzaat. Laatstgenoemde sprak onder meer enthousiast over “een dorp met een watertoren gaat nooit verloren” en Saskia Veenswijk zong en speelde , begeleid door een vaardige saxofonist, gevoelige liederen.

Ordeverstoorders
Het hoogtepunt kwam toen tijdens haar openingsspeech wethouder Wilma Alink-Scheltema zich liet verrassen door twee speelse oudere heren die op geraffineerde wijze haar het woord ontnamen en als prettige ordeverstoorders de zaal in hun ban kregen. Een geweldig moment, ook heerlijk voor de twee ordeverstoorders, die leden bleken van Toneelvereniging Kudelstaart. Zij mochten, totaal verrast, uit handen van wethouder Alink de Cultuurprijs Aalsmeer 2018 in ontvangst mochten nemen. 

Wim Zandvliet en Wil Kraan keerden zodoende met een cheque van 2200 euro terug naar naar 'hun' Toneelvereniging. 

“Ikzelf heb geen artistiek talent,” gaf de sinds mei aangetreden wethouder in alle bescheidenheid toe, maar met goed gekozen woorden maakte ze wel duidelijk dat ze kan speechen. En dat is ook een gave.

Tekst Leni Paul, foto's Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van het Flower Art Museum

(advertentie)

Lees vorig bericht

‘Huiskamer’ met veel tamtam geopend

Lees volgend bericht

Boom sneuvelt in Fuutlaan


1 Reactie

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *