Caritas maakt vrienden met grootse gospelshow

Solist Martijn Dijkstra met een 'wall of sound' achter zich

Door: Arjen Vos. Interkerkelijk koor Caritas heeft een nieuwe mijlpaal geslagen. Na de viering van het 40-jarig jubileum vorig jaar met de uitvoering ‘Jozef’ durfde het koor het direct aan om een megaproductie op te tuigen. Zaterdag was The Beach voor een dag het decor van onvervalste gospel.

“Dat het zo groot werd was aanvankelijk niet helemaal de bedoeling,” geeft koorlid Margriet van Klinken toe, “we wilden iets met gospel doen maar toen we hiervoor met Richard Schoonhoven in zee gingen heeft hij ons zo enthousiast gemaakt dat het een beetje uit de hand is gelopen.”

Dat enthousiasme straalde de 32-jarige artistiek leider tijdens de twee optredens ook zelf uit. De swingende moves van de uit elastiek bestaande dirigent sloegen over op het koor dat zichzelf bijna verdubbeld zag met externe deelnemers die wel voor zo’n kortlopend project te porren waren. Het 75 koppen tellende koor was al sinds maart aan het oefenen geslagen. Te beginnen met tracks die thuis ingestudeerd dienden te worden zodat de zangers en zangeressen goed voorbereid op de oefenavonden verschenen. Daarnaast kostte het de groep nog eens drie volle zaterdagen; twee voor de repetities, een voor de uitvoering. “Dat leek best veel maar we hadden het er allemaal graag voor over,” aldus Margriet.

Hoogtepunten
Het publiek werd zaterdag niet teleurgesteld. Met zanger Brandon Delaegrantiss als trekker, een fantastische begeleidingsband en een mooie mix van gospelsongs was het plaatje in The Beach compleet. Vlot en vriendelijk nam ladyspeaker Mariëlle Rijkmans de zaal mee door het programma dat de naam ‘One Day’ had meegekregen. De anderhalf uur zonder pauze was sneller voorbij dan gedacht voor de 600 mensen die verdeeld over matinée en avondvoorstelling de show bijwoonden. Hoogtepunten waren de solo’s van Martijn Dijkstra en Rianne Kriebel en de nummers ‘Something inside so Strong’ en ‘Take me to the River’. Vooral bij laatstgenoemde kon de zaal maar moeilijk in de stoelen blijven zitten.

Volgens Margriet van Klinken was het een zeer geslaagde missie. “Als koor kijken we zeer tevreden terug. We hebben het echt als een feestje beleefd.”

Naast het geven van een groots concert was het Caritas er ook aan gelegen om met dit project nieuwe leden te werven. Of dat gelukt is moet de komende tijd blijken maar dat er nieuwe vrienden zijn gemaakt is zeker.

(Foto’s: Arjen Vos, zie ook de galerij onder de advertentie van Hoekwater)

 

5 reacties

  1. Het was een geweldig feest.
    Ik heb super genoten. Grt.van Lous (90,!)

  2. Het is moeilijk om in woorden uit te drukken wat wij zaterdag hebben beleefd, het was spektakel, ontroerend maar bovenal geweldig. Mijn diepe respect voor allen die hier aan hebben meegewerkt

  3. Fantastisch zo als het koor heeft gezongen mijn complimenten voor iedereen. Jammer dat ik er niet bij kon zijn, maar wie weet na dit succes.

  4. Echt geweldig wat het koor heeft gepresenteerd. TOP. Uniek voor Aalsmeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin