Bram Landzaat nieuwe dorpsdichter

Bram Landzaat is de nieuwe dorpsdichter van Aalsmeer. Erg veel moeite om de nieuwe dorpsdichter te worden hoefde Landzaat niet te doen. Hij was de enige kandidaat.
 
In een bomvol Bacchus vond afgelopen donderdag de avond van de poëzie plaats. De zestiende editie alweer. Twintig dichters waren aanwezig om hun creaties wereldkundig te maken. Slechts een van hen had aangegeven ook beschikbaar te zijn als nieuwe dorpsdichter. Van een verkiezing of wedstrijd was derhalve geen sprake. Bram Landzaat werd door organiserend KCA gelijktijdig voorgedragen en benoemd.
 
Sjaal en map
Uit handen van Aalsmeers vorige officiële dorpsdichter, Marcel Harting, kreeg Landzaat een sjaal waarop de titel ‘Dorpsdichter’ prijkt en een map waarin hij zijn ‘dichtsels’ mag bewaren. .
 
Initiatief
Over de invulling van het dorpsdichterschap heeft Landzaat al wel ideeën. “Ik krijg in deze functie alle vrijheid en mag zelf initiatief nemen om over elk onderwerp en elke gelegenheid een gedicht te schrijven. Mensen kunnen me uitnodigen voor bijvoorbeeld een opening of evenement. Ook denk ik er aan een blog te beginnen. En het idee van Marcel Harting om dichtles te geven op scholen vind ik ook erg mooi,” aldus de oud-onderwijzer in een nadere toelichting.
 
Vanwege zijn liefde voor voetbal acht hij het niet uitgesloten dat hij komende zaterdag bij de opening van het FC Aalsmeer-complex zijn eerste openbare optreden als dorpsdichter beleeft.
 
Gek van taal
Landzaat zegt gek van taal te zijn. Een handige eigenschap voor een dorpsdichter. “Ik vind het interessant om te horen en te lezen hoe mensen zich uitdrukken. Met dichten kun je wat dat betreft alle kanten op. Het is net als een schilderij waar je veel van jezelf in kunt leggen. Het moet alleen niet te abstract zijn. Wat dichten betreft wil ik begrijpelijk zijn. En vooral niet te zweverig.”
 
Foto's: Bram Landzaat is Aalsmeers’ nieuwe dorpsdichter (foto archief AV), mede-organisator Ans de Kruijf bedankt Marcel Harting voor zijn dorpsdichterschap de afgelopen jaren. (foto KCA)

Eén reactie

  1. Beste Bram. Al waren er honderd tegen kandidaten, jij verdient de titel van dorpsdichter voluit!! Ik wens je heel veel dicht-vrijheid, met persoonlijke invulling, maar dat zit bij Bram wel goed. Heel veel succes en plezier ermee.,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel