Amazing Amateurs sieren etalages

Kunstwerken in de etalage van de Wereldwinkel. Foto: Cultuurpunt Aalsmeer

Door: redactie. Een schilderij in de etalage van de slijter, sculpturen bij een kledingzaak, een taart van breiwerk bij een chocolaterie. Dit soort verrassingen kunt sinds dinsdag 8 september tegenkomen tijdens het winkelen in het centrum van Aalsmeer. Ook dit jaar kunnen amateurkunstenaars hun werk tonen aan het ‘grote publiek’ in etalages die door Aalsmeerse ondernemers ter beschikking zijn gesteld.

In voorgaande jaren was de expositie Amazing Amateurs in de etalage onderdeel van de landelijke IKToon maand. Een maand waarin alle amateurkunst, beeldend, muziek, poëzie, dans, enzovoort onder de aandacht wordt gebracht. Ook hier gooide corona roet in het eten en werden alle activiteiten voor dit evenement in juni geannuleerd. Gelukkig bleek het mogelijk om Amazing Amateurs in de etalage, geheel coronaproof, nu wel door te laten gaan. Het aantal kunstenaars is dit jaar met maar liefst 54 deelnemers groter dan ooit. De werken van deze kunstenaars vinden in de maand september onderdak bij 28 ondernemers.

Giraffen echtpaar van Helma van der Wal te zien bij Siphra’s Studio

Zeer gevarieerd
De expositie concentreert zich in en rondom Aalsmeer Centrum en is de hele maand september te bekijken. Hier vindt u een overzicht van waar u werk van welke kunstenaar kunt vinden. Het aanbod van de kunst is zeer gevarieerd. Diverse stijlen en technieken zijn te bewonderen. Aan deze expositie is ook een wedstrijdelement verbonden. Een publieksjury en een vakjury kiezen hun favoriete werk. Uw kunt uw stem uitbrengen tot en met 30 september 2020 op de website van het KCA of die van Cultuurpunt Aalsmeer. Op zaterdag 3 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt. Amateurs in de Etalage is een gezamenlijk project van Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer (KCA) en Cultuurpunt Aalsmeer.

Lees vorig bericht

Pierre’s Pennenstreken: ‘Creatief’

Lees volgend bericht

Jubilerend TCS klaar voor de toekomst


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *