Aalsmeerpas biedt volop voordeel aan inwoners met minimum inkomen

(Bevat filmpje) Gistermiddag heeft Wethouder Ad Verburg de eerste Aalsmeerpas uitgereikt aan Wietse Strampel. De gemeente vindt het volgens de wethouder belangrijk dat inwoners met een inkomen op of rond het sociaal minimum kunnen meedoen in de samenleving. De feestelijke maar door regen gehinderde overhandiging vond plaats bij de bibliotheek en de Westeinder Rondvaart
 
Met de Aalsmeerpas kunnen Aalsmeerders met een laag inkomen gebruik maken van voordelen en vaste kortingen bij landelijke, regionale en lokale aanbieders in de sport-, cultuur- en amusementsbranche. Voorbeelden hiervan zijn attractieparken, musea en bioscopen.
 
Mooie voordelen
De partners bieden de gebruikers van de Aalsmeerpas mooie voordelen. Zo kan de bibliotheek zo rond de 50 procent korting bieden aan Aalsmeerpashouders en Westeinder Rondvaart een korting van 25 procent. Maar ook andere Aalsmeerse partners geven korting, zoals Chimpie Champ, trampolinepark JumpXL en Crown Theater. In de directe omgeving van Aalsmeer zijn er inmiddels al zo'n 50 instellingen en ondernemers die korting geven op vertoon van de Aalsmeerpas. 
 
Partners gezocht
Wethouder Verburg zegt heel blij te zijn met de vele partners die korting geven. “We hebben voor deze opdracht het Aalsmeerse bedrijf Groupcard opdracht gegeven om samen met de partners de kaart te ontwikkelen. We zijn nog wel op zoek naar meer bedrijven en organisaties die aan maatschappelijk verantwoord ondernemen willen doen. Wij vragen ze kortingen te geven of zaken gratis aan te bieden aan inwoners die het niet zo breed hebben. Ze kunnen zich aanmelden via de website.”
 
Laag inkomen
De gemeente heeft verschillende mogelijkheden voor inwoners met een laag inkomen. Inwoners kunnen een aanvraag doen bij het declaratiefonds jongeren en/of ouderen. Dit kunnen ze aanvragen bij het Sociaal loket. Dit kan ook voor sociaal culturele activiteiten.
 
Jongeren
Een bijdrage uit het declaratiefonds is bedoeld om deelname aan sociale activiteiten mogelijk te maken. Het Declaratiefonds Jongeren is voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 17 jaar. Voorbeelden hiervan zijn de contributie van een sport- en/of zangvereniging, muziekonderwijs en/of huur van muziekinstrumenten, schoolactiviteiten zoals schoolreisjes en excursies, sportattributen en/of -kleding of een vakantiekamp.
 
Ouderen
Voorbeelden voor Declaratiefonds Ouderen zijn de contributie van een sport- en/of zangvereniging, een bibliotheek- en/of zwemabonnement, een krant en of tijdschriftabonnement of een kopje koffie buiten de deur. Voor jeugdigen is er ook het jeugdcultuur- en jeugdsportfonds. Meedoen vergroot hun kansen in de samenleving. Meer informatie hierover kunt u opvragen bij het Sociaal loket.
 
Aanvragen Aalsmeerpas
De Aalsmeerpas en het declaratiefonds is zowel bij het Sociaal loket in het gemeentehuis als schriftelijk aan te vragen. Meer informatie over het aanvragen en de voorwaarden is te vinden op Aalsmeerpas.nl. Deze is vanaf vandaag officieel online. Het Sociaal loket is bereikbaar via 387575.
 
Foto's: de ceremoniële overhandiging vond plaats met wethouder Ad Verburg en Wietse Strampel bij de bibliotheek met Anton Furnee (hoofd bibliotheek) en bij de Westeinder Rondvaart met Henk van Leeuwen. Foto's Arjen Vos.
 
(advertentie)
 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel