U zoemt rond in mijn hoofd

Hartstikke leuk, een eigen nieuwswebsite.

Nieuws over je eigen woonplaats smakelijk opdienen, leuk toch? Lekker schrijven wat je wil. Informatie overal vandaan halen. Hoofdredacteurtje spelen. Je gezicht overal laten zien. Iedereen serieus nemen. Op je eigen kwaliteiten vertrouwen. Luisteren naar kritiek. Zelf bepalen wat er op de voorpagina komt. Nieuwe mensen ontmoeten, oude contacten oppakken. Mailtje hier, telefoontje daar, tweetje tussendoor. Archief induiken, surfen op internet. Notitie maken. O ja, foutje herstellen, nog even die ene aanpassing. Keuzes maken in belangrijk en onbelangrijk. Neuzen bij de concurrentie.

Saai is het niet, kan ik u vertellen. Het is ook jammer dat een dag maar 30 uur heeft. Echt waar, ik ben onverminderd enthousiast over Nieuwsover.nl/Aalsmeer. Al is het soms knap lastig dat u als bezoeker voortdurend in mijn hoofd rondzoemt. Aan de andere kant heeft dat ook zijn charme.

Ik heb (nog) geen lezersonderzoek laten verrichten, maar ik weet dat u verdraaid veeleisend bent. Gelukkig maar! U wilt liefst op één Aalsmeerse nieuwswebsite snel zoveel mogelijk over uw eigen buurt en omstreken te weten komen. Vlot en helder geschreven, mooie foto’s. Een filmpje, een dagelijkse cartoon, lezersreacties. Een ruime keus aan veel kort nieuws, van lollig, licht en menselijk tot interessant, diepgaander en “Moet je nou eens zien wat ze schrijven!”

Maar zover ben ik met Nieuwsover.nl/Aalsmeer nog niet. Helaas, helaas, helaas. Er is een hoop te vinden in de servicerubrieken (hebt u daar weleens rondgesnuffeld?), maar méér nieuws zou welkom zijn. Zo ligt het, eerlijk is eerlijk. Hopelijk slaag ik er wel al in voor u een serieuze, betrouwbare, onafhankelijke en sympathieke nieuwsbrenger te zijn. Dat vind ik in deze fase het belangrijkste!

Natuurlijk, ik ben net twee maanden bezig ben en zit in de leer- en opbouwfase. Het bezoek aan de website is best goed, maar kan nog veel beter. Tot nu toe stort ik me vaak op eigen verhalen over zaken die er volgens mij voor een bredere groep Aalsmeerders toe doen. Er gaat – dat is een must – ruimte komen voor méér nieuws. Ook uit Rijsenhout, dat er nog bekaaid afkomt.

Ik sta er met Nieuwsover.nl/Aalsmeer overigens niet alleen voor. Er is een groep columnisten die bij toerbeurt in deze rubriek een bijdrage leveren. En wat dacht u van Dick Piet, die zijn eigen hoekje heeft: Aalsmeer van Weleer? En, niet in de laatste plaats, sinds enige tijd werken Arjen Vos en ik samen; hij als fotograaf, ik als verslaggever.

Na dit ‘kijkje in de keuken’ nog enkele opmerkingen en vragen:

1. Blijf Nieuwsover.nl/Aalsmeer volgen. Klik het dagelijks aan, of enkele keren per week. Er staat altijd iets nieuws op – die garantie hebt u.

2. Laat me af en toe weten wat u ervan vindt. Door te posten in de Lezerspost of een mail te sturen aan de redactie. Wat vindt u goed? Wat mist u? Of vraag een ander in de pen te klimmen.

3. Stuur me informatie of geef me een tip als u denkt dat er iets interessants te melden valt. Of werp u op als correspondent of contactpersoon voor wijk, vereniging, organisatie of wat voor verband dan ook. Meld u gerust! Weet u iemand die op een of andere manier misschien bijdragen kan leveren, geef alstublieft de naam door. Graag!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel