Twitterdagboek @PierreTuning

Profiel: alfabeet, tv-journalist in ruste, jazzliefhebber, kunstminnaar, pilsdrinker, vrijmetselaar

12/3
Volgers, volgelingen. Denk zelf!

13/3
Het is overheidsbeleid om de waarde van cultuur af te meten aan de publieke belangstelling en kaartverkoop. Subsidieer alleen volle stadions

14/3
80% van de besluiten in de gemeenteraad worden opgelegd door ‘Den Haag’. Laat de raad maar gaan tegenstemmen. Dan verdedig je de democratie.

15/3
Ik ben voor de jacht. Niets is erger dan een natuurlijke dood. Om dezelfde reden ben ik voorstander van vrijwillige euthanasie.

17/3
Mensen hebben een groot inlevingsvermogen. Vandaar dat we bij een ander vooral onze eigen fouten zien.

18/3
Leiderschap. Drees en Den Uyl, zelfs Van Agt en Wiegel hadden daarvan nog nooit gehoord. In de oorlog had je leiders zoals Mussert, Hitler.

20/3
Van commerciële (jazz)muziek moesten wij niets hebben. Intussen moet alle muziek commercieel zijn. Kunst gaat nu uitsluitend over geld.

20/3
Het is Brinkman niet gelukt om een partij met één lid, één leider en één woordvoerder/twitteraar democratisch te krijgen. Verbazingwekkend?

21/3
Heel stilletjes, om niet te zeggen stiekem, heeft Connexxion weekend bus 198 tussen Aalsmeer en Schiphol opgeheven. OV=onverantwoord.

22/3
Mensen veranderen pas als de wal het schip keert. Wat je te laat doet: baan en lidmaatschap opzeggen, scheiden, roken stoppen, spijt hebben.

22/3
Sport gezond? De grootste oorzaak van ziekteverzuim! Elke sportreportage start met blessureleed. Een verblinde geest in een kapot lichaam!

23/3
Radio 6 heeft een Zwarte Lijst van ‘zwarte muziek’. Valt het Ebony Concerto van Stravinsky daar ook onder? Porgy and Bess? En Stan Getz?

25/3
Over bezuinigingen: eind jaren ‘50 kwam Rooms-Rood met ‘loonstop’ en ‘bestedingsbeperking’. Vloekwoorden die nu ook weer opduiken.

29/3
Dit kabinet heeft veel Nederlanders slapeloze nachten bezorgd. Het wordt nu ‘moeilijk’. Laat het voor hen a.u.b. ‘nooit meer slapen’ worden.

29/3
Nederland is weer het speeltje van Wilders. Opgelucht???

30/3
Ik las liever De Pers dan Spits of Metro. De Pers is ter ziele. Dat is het lot van kwaliteit. En van mij.

30/3
Genocide werd vaak verovering genoemd: Jozua en Jericho, Caesar en Gallië, Karel de Grote en de Saksen, Kruisvaarders en Jeruzalem enz.

30/3
Het is moeilijk voorstelbaar dat bezuiniging op ontwikkelingssamenwerking het aantal economische vluchtelingen gaat beperken.

31/3
Een lid van MAX kreeg een jazz-cd kado. Ik verwachtte cultureel elan: toneelavond, debat, literatuur. Ik kreeg oubolligheid en heb bedankt.

1/4  
Het probleem van de vergrijzing wordt niet bestreden door het rookverbod. Het probleem van de vereenzaming ook niet.

3/4  
Rechts zou zijn vingers aflikken bij dit kabinet. Ik heb geen rechtse vingers. Dat wordt links nagelbijten.

3/4  
De Telegraaf vindt CDA’ers Lubbers, Van den Broek, Bot en De Jong ‘Marionetten van hulporganisaties’. Die rotkrant is marionet van Wilders!

4/4  
Nieuw modewoord: criticaster (=muggenzifter, miereneuker, pietlut, zemelaar). Gebruikt ipv criticus. Ik heb kritiek maar ben geen criticaster.

5/4  
Natuur in NL is recreatie. Na deregulering volgt ellende: ganzenplaag, vossen roeien weidevogels uit, wintersterfte in Oostvaarders Plassen.

5/4  
Ramp voor de rechtsstaat: tussentijdse amnestie voor moordverdachte Bouterse; Rutte die het recht voor de burger onbetaalbaar gaat maken.

7/4  
Het is mij opgevallen dat de meeste twitteraars berichten over wat zich binnen een straal van 1 km afspeelt. Ik probeer dat niet te doen.

7/4  
Men wil de Somalische piraten op het land bestrijden. Het bombardement van Algiers in 1816 was gericht tegen de Barbarijse zeerovers.

7/4  
Wat is Pasen meer dan vroege winkelsluiting en dat iedereen je een Fijne Paas wenst? Ik lust geen eieren en hoef ook geen pyromaniakaal vuur.

9/4  
De politiek dreigt de rechtspraak zo te beperken dat de vraag rijst of er wel wat overblijft, zegt de Ombudsman. Op zijn tafel ligt Kafka.

9/4  
Van 1935-1940 bestond Eenheid Door Democratie, onder het motto Mussert Noch Moskou. Daar lijkt weer behoefte aan, met dit PVV-kabinet.

9/4  
‘Ons belang is ons beginsel,’ zeiden JOVD’ers vroeger wel eens spottend. De spot is weg en ‘ons belang’ is nu een prijzenswaardig ideaal.

20/4
Zeeuws referendum Hedwigepolder? Groningen aardgasbaten? Nederland belastingvrij? Lonen omhoog, prijzen omlaag. Kies uw eigenbelang!

21/4
PVV-humor: moslim-pester, Polen-klager, asielzoeker-jager, Israël-vriend en haatzaaier Wilders klaagt over Turkse president.

21/4
Wilders is ‘na overleg met zijn fractie’ weggelopen. Hij heeft de fractie in zijn zak. Heeft hij de fractie opgedragen niet akkoord te gaan?

21/4
Wilders stelt de PVV-kiezer gelijk aan alle Nederlanders. Griekenland, Spanje en Italië moeten maar bloeden. PVV nieuwe bejaardenpartij.

21/4
Geen reces voor de Kamer dit jaar. Campagne! …terwijl de kiezer op vakantie is.

21/4
Ramp op ramp. AOW’ers gaan er een half procent meer op achteruit, conducteurs worden zeeziek in de trein, Smit mag die Italiaan niet bergen.

22/4
PVV-kiezers blijven achter Wilders staan. Ik had niks anders verwacht. Wij zijn nou eenmaal een volk van lemmingen.

22/4
Kennelijk had Wilders niet alle PVV-marionetten aan een touwtje. ‘Ik kwam laatst langs een poppenkraam en ze deden niet allemaal zo…’

23/4
In de ramsj: neo-antiek kabinet met ontsnapt ‘lijk in de kast’.

23/4
Wilders wil zo gauw mogelijk verkiezingen. Als hij dat 14 dagen geleden had bedacht, dan waren ze nog voor de zomer gehouden.

24/4
Kamerdebat: wat heerlijk om het geluid van Wilders even uit te kunnen zetten. Zijn mening is voor vele jaren irrelevant geworden. Hoera!

24/4
Even optellen: magere meerderheid zonder PvdA voor 3%. Als VVD (31), CDA (21), D66 (10), GL (10), CU (5) en SGP (2) = 79 leden voor stemmen.

24/4
Grappig om Rutte de betrouwbaarheid van Wilders te horen verdedigen. Hij blikt terug op een ‘succesvolle’ anderhalf jaar…

26/4
Vernederend en… bevredigend! Rutte, Verhagen en De Jager moeten genadebrood eten bij de oppositie. Wilders voorgoed uitgerangeerd. Mooi.

26/4
Tweet eergisteren(!): Magere meerderheid zonder PvdA voor 3%. VVD (31), CDA (21), D66 (10), GL (10), CU (5) en SGP (2) = 79 leden voor.

26/4
Auschwitz Comité dreigt met boycot dodenherdenking als omstreden gedicht wordt voorgedragen. Oorlog om vrijheid van meningsuiting?

26/4
Wilders: zeven weken als een leeuw gevochten voor Henk en Ingrid. Heeft niemand iets van gemerkt.

28/4
De Secret Service mag niet meer zuipen en niet meer naar de hoeren. Wat blijft er nog geheim bij de Geheime Dienst, tegenwoordig?

29/4
Na OVT te hebben beluisterd, het boek ‘Populisten in de polder’ besteld. Drukt je neus op de politieke werkelijkheid. Niet altijd aangenaam.

29/4
Samsom blijft tegen 3% in 2013. Daarom bleef hij buitenspel en maakt hij grote kans om buitenspel te blijven. PvdA tegen Europese afspraken.

30/4
Heb geen radio & tv aangezet. Nieuws over Koninginnedag is geen nieuws. Beleef het zelf – of niet. Een aanslag wordt later wel herhaald.

30/4
Het toiletwerpen is een fantastische vernieuwing van onze Koninginnedag cultuur. Nu het drollen vangen en ver pissen nog. Feest compleet.

30/4
Groot Fries schandaal: De politie in Leeuwarden heeft een man van 50 betrapt die in het centrum filmpjes maakte van vrouwenbillen. Mag niet!

30/4
Op de buienradar is Nederland oranje gekleurd. Het oranjezonnetje moet de regen uit de buurt houden. Dat is goed gelukt. Dank daarvoor.

1/5  
Op Buienradar: Nederland weer donkergroen ipv oranje. Zware buien trekken over. Een oorzakelijk verband?

1/5  
Wilders spreekt in VS de taal van de gewone man. Voor 10.000 dollar per toegangskaart.

4/5  
Geert Wilders, zag ik, heeft nog steeds 184.344 volgers. Maar ‘0 volgend’. Duldt geen inspraak. Ik ga hem alleen volgen als hij mij volgt.

4/5  
In de kroeg gehoord: ‘Morgen herdenken we die Duitsers wel.’ – Maar nu even stil wezen, met je eigen gedachten.

7/5  
Reclame: ‘Je loonstrookje op je smart Phone.’ Veel worden er vergeten en verloren. Weg privacy.

7/5  
Verkiezingen in Griekenland en Frankrijk. De aandelenmarkt vreet al aan ons pensioen. Moeten we nu met lemmingen in zee?

7/5  
Griekenland, Frankrijk en Europa: krekels en mieren. De krekels hebben gewonnen – tot de winter begint.

8/5  
Advies: het woord ‘allochtoon’ niet meer gebruiken. Is daarmee iedereen autochtoon geworden? ‘Gastarbeider’ bestaat ook niet meer. Of wel?

8/5  
Club van Rome voorspelt Life after People – als we blijven potverteren. Een preview is regelmatig te zien op Discovery Channel.

10/5
De Schanskerk is al jaren een bouwval. Als je geen keuze maakt, restaureren of afbreken, stort hij vanzelf in. Gebeurt dus nu.

10/5
Imago-onderzoek ‘Gemeenteraad Uithoorn onzichtbaar’. – Is ook in Aalsmeer uit het zicht geraakt – i.t.t. Amstelveen.

11/5
Waar ik geen belangstelling voor heb: reclame, popmuziek, ‘genieten’ van weer, hond, eten, drinken, slapen, wandelen en vooral: fitness.

11/5
De lelijkste plek van Uithoorn ligt nu voor de hand: de Schanskerk. Die is er lelijk aan toe.

11/5
Het is moeilijker de mooiste plek te vinden. Eigenlijk is in Uithoorn alleen de oever van de Amstel de moeite waard.

12/5
Ik hoor Bleker nu voor de tiende keer zeggen dat hij recht door zee is. Als iemand zich zo vaak herhaalt, begin ik het te wantrouwen.

13/5
Ruim 50 jaar geleden werd fiets van schoolvriendje gestolen. Na aangifte kreeg hij een kaartje mee: Pas op, fietsendieven!

15/5
Na dat laatste Kameroptreden van Jolande Sap heb ik overwogen GroenLinks te gaan stemmen. Maar dan stem ik ook op Tofik Dibi… Twijfel…

17/5
Aalsmeer leeft van de export. PVV kreeg bij de Europese verkiezingen bijna kwart vd stemmen. Die mensen denken van de wind te kunnen leven.

17/5
Een volk dat twittert over de oerknal, is niet zo dom als het lijkt. Kort erna Plasterk in ‘Adieu God?’ Heerlijk avondje is gekomen…

17/5
Haarl.meer bezuinigt op cultuur: in 2013 ‘slechts’ 176 euro per inw. Voor Aalsmeer zou dat een cultuuruitgave van zo’n 5,3 miljoen betekenen.

17/5
De Grote Geschiedenisquiz vnl over 2de helft 20ste eeuw. Snap ik: filmje! Maar je gaat jezelf (ik ben 69) wel geschiedenis voelen.

18/5
De bobo’s van GL hadden ongelijk: de kandidatuur van Dibi getuigde van groot strategisch inzicht. Als hij verliest, word ik misschien lid.

19/5
Tofik Dibi geen lijderscapaciteiten? Hij heeft het tegendeel duidelijk bewezen.

19/5
Grieken boos om Merkels ‘voorstel’ om referendum over de euro te houden. Nu maar een referendum om die boosheid te meten?

20/5
Veel gestelde vraag op tv: Hoe … was het? (leuk, mooi, indrukwekkend, etc.) Volgt het antwoord: Heel …(leuk, mooi, indrukwekkend, etc.)

21/5
Het woord Kunduz-Akkoord suggereert dat het over Afghanistan gaat. Lente-Akkoord dus maar? Of Zwaluw-Akkoord. Één zwaluw maakt nog geen…

24/5
Banken lenen geld aan wie het heeft. Subsidies gaan naar instellingen die hun eigen broek op kunnen houden…

24/5
EU aarzelt over aanpak crisis. Wat kost aarzeling per dag/uur? Het moet erger worden voor het beter wordt. De wal moet het schip keren.

24/5
Wilders neemt wraak op politici die hem vertrouwden, door motie van wantrouwen. Plenaire stemmingen in Kamer bij voorkeur bij mooi zomerweer

24/5
Parlementaire controle op Europese noodfonds? Hoeveel controle is er op de Nederlandsche en Europese Bank? Het gaat om NOODFONDS. Nood!

24/5
Dibi's ongemak met Jolande: GL nog steeds op verlies. Komt door Dibi zelf – hij heeft er geen notie van.

27/5
Als mensen echt gelijke kansen hebben gekregen, leidt dat tot frustratie: mislukking is geheel aan jezelf te wijten.

28/5
De maatschappij verhardt: de mensen bestraten hun tuin.

28/5
Mensen willen zekerheid en niet moeten improviseren. Daarom houden velen niet van jazz. Ze willen alleen maar horen wat al vertrouwd is.

28/5
Geweld in Syrië gaat lijken op Spaanse burgeroorlog. Leger tegen gewapende groepen. Gruweldaden tot het land is leeggebloed. Later: zwijgen.

30/5
Genetische manipulatie gebeurt al 10.000 jaar. De meeste soorten huisdieren en voedingsgewassen (granen!) overleven niet zonder de mens.

30/5
Overal oranje in het straatbeeld. Weten ze niet dat het Nederlands elftal in het zwart speelt?

30/5
Steeds meer Nederlanders zouden voor rookverbod in de horeca zijn. Geldt dat ook voor de cafébezoekers? Ik betwijfel het.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin