Stom en top

Liggend in de tandartsstoel kwamen er spontaan een heleboel dingen bij me boven die ik stom vind. Zal wel komen omdat ik het zo stom vond dat ik bijna een half uur heb zitten wachten voordat ik aan de beurt was. Dat ik me daardoor vermaakte met dat 'stomme' spelletje Candy Crush op mijn telefoon. Eigenlijk vond ik het gewoon stom om weer naar de tandarts te moeten, al was het alleen maar voor controle. En dat ik net daarvoor meer dan uitgebreid mijn tanden poetste en me weer schuldig begon te voelen, omdat ik dit eigenlijk vaker zo uitgebreid moest doen. Stomme tandarts, stomme ik.

Thuis gekomen begon ik met het maken van een lijstje van dingen die me, zo liggend met mijn mond open, te binnen waren geschoten. Ik realiseerde me ook dat een andere AalsmeerVandaag-columnist dit idee vorig jaar ook al had. Stom dat ik daar niet eerder aan dacht. Maar ach, het komt natuurlijk uit het maandblad Linda en het zal echt wel meer ‘gepikt’ worden. Dus toch niet zo stom.

Maar naast Stom! heb ik er ook maar Top! bij gezet. Anders zouden mensen nog kunnen denken dat ik een klager ben. Trouwens ook stom dat ik me bezig hou met wat mensen van mij denken. Aard van het beestje. Ok, ik ben soms wel een beetje een mopperaar. Best wel weer top dat ik dat durf te zeggen eigenlijk.  

Lees maar of je je in mijn lijstjes kunt vinden. Top als je dat durft te melden, maar niet stom als je niet reageert. 

Stom!
Zakken met kleding die achter de kledingbak gegooid zijn omdat die vol is (neem het mee naar huis en probeer het later nog een keer!).

Bij elkaar wonende stellen die elkaar op Facebook feliciteren of nieuwjaar wensen (ik neem toch aan dat ze dit ook ‘live’ gedaan hebben, anders zou ik toch echt hulp gaan zoeken).

Electrische fietsen (niet omdat ik regelmatig op de fiets zwoegend tegen de wind ingehaald wordt door ouderen op zo’n ding en er dan steeds weer intrap hoe het toch komt dat ze zo snel gaan, maar meer om de snelheid dat die krengen soms hebben. Levensgevaarlijk in sommige situaties).

Wakker worden van de buurvrouw die ’s nachts op klompen de houten trap op en neer dendert (maar waarschijnlijk hebben de buren meer last van ons drukke gezin met kinderen, al is dat overdag…).

Niet opgeruimde hondenpoep (of eigenlijk zijn de hondeneigenaren die de poep gezellig laten liggen ontzettend stom).

Onnodige spel- of taalkundige fouten in de krant en op social media (me kind, hun hebben…. Of persberichten vol met fouten. Grrrr. Als je iets publiceert of schrijft, doe dan tenminste een beetje je best).

Kanker (en behoor je dan tot die gelukkigen die de strijd van deze rotziekte hebben gewonnen, die onzekerheid of het weer terugkomt blijft. En zie maar eens een nieuwe verzekering te krijgen met dit stempel van patiënt).

Anonieme bellers (blijkt het weer zo’n callcenter te zijn. Maar opnemen doe je, want ook de ziekenhuizen waar wij mee te maken hebben gebruiken geen nummerherkenning)

Schone schijn (durf nou eens eerlijk te zeggen dat je niet goed in je vel zit. Waarom willen we toch altijd ‘het gaat goed hoor’ horen?).

Dat we Han woensdag niet kunnen feliciteren met zijn 68e verjaardag (ik wens zijn gezin en naasten heel veel sterkte)

Top!
Arjen Vos die op zijn manier AalsmeerVandaag.nl heeft doorgezet (en wetende dat het lastig is om hulp te krijgen en te combineren met andere werkzaamheden)

Café op de Hoek. Eindelijk weer een gezellige kroeg in Kudelstaart (waar je ook nog lekker kunt eten)

De Kinderboekenweek die deze week weer gevierd wordt (met als thema 'voor altijd jong'. Leuke activiteiten op scholen, in de bieb en bij het Boekhuis)

De wensdag voor onze zoon van Make a Wish Nederland (waar onder andere de vrijwillige brandweer Aalsmeer, het Meezingteam en de Pretpeurders aan mee hebben gewerkt, allemaal toppers).

De try out van de Oudejaarsconference van Claudia de Breij (afgelopen zaterdag mogen genieten van deze topvrouw met een prachtige stem. ‘Mag ik dan bij jou’ geeft me nog steeds kippenvel).

Mijnsheerlijckheid (mijn schoonmoeder woont er naar volle tevredenheid en geniet van alle activiteiten die daar plaatsvinden, mede vanuit Wijkpunt Voor Elkaer)

Alle vrijwilligers die zich op verschillende vlakken inzetten (maar zeker diegenen die belangeloos voor anderen zorgen).

De CliniClowns (met eigen ogen gezien wat voor effect zij hebben op je kind die met pijn en ellende in het ziekenhuis ligt).

De Ferry Maat in Aalsmeer Soulshow (vanavond weer de beentjes van de vloer op leuke soulmuziek).

Mijn zoon Rick, die na kritieke longproblemen, weer helemaal de oude lijkt te zijn (zeg ik heel voorzichtig, omdat de ‘slechte’ maanden er weer voor hem aankomen)

Ilse Zethof is communicatieadviseur, tekstschrijfster en één van de oprichters van Aalsmeer Vandaag. Vanuit Brabant door de liefde in Kudelstaart beland en ingeburgerd. Eigen bureau. Schreef voor Nieuwe Meerbode. Sociaal en open type met zwak voor kinderen en gehandicapten. Doet veel vrijwilligerswerk.

2 reacties

  1. Ilse, leuk om je stom/top lijstje te lezen. Sommige dingen zijn ook echt stom……

  2. Leuk Ilse, iedereen zou regelmatig een Top/Stom-lijstje moeten maken. Alleen al het benoemen van je Top-dingen maakt je positiever en kun je om veel van je Stom-dingen je schouders ophalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin