Pierre’s Pennenstreken: ‘Tien jaar Hapstappen’

Chef Arran goedgemutst met flessen wijn

Door: Pierre Tuning. (Pennenstreek 479) Als het effe kan – en als het ‘eraf kan’ – gaan wij uit eten. Pilsje erbij, wijntje… Allemaal geen probleem; wij ‘kunnen het lopend af’ want ons stamrestaurant is bij ons in de straat. Nu al tien jaar. Gefeliciteerd, Oh!

Als Rob en Arran begin 2019 hun eerste lustrum vieren, kan niemand vermoeden dat het restaurant al gauw te maken zal krijgen met de grootste stresstest uit zijn bestaan. In maart 2020 maakt het kabinet-Rutte de eerste algemene maatregelen bekend om het coronavirus te bestrijden zoals de handen wassen, in de elleboog niezen, en geen handen meer schudden. Halverwege maart gaat Nederland in gedeeltelijke lockdown en sluiten horeca, scholen en kinderopvang. Bezorgen en afhalen blijft mogelijk…

Pierre en Marijke tijdens de coronacrisis

Iedereen in Nederland wordt gevraagd om waar mogelijk anderhalve meter afstand van elkaar te bewaren. Het is het begin van de ‘anderhalvemetersamenleving’ – dat later door de Van Dale tot woord van jaar zal worden gekozen.
Aanpassen en er beste van maken. Maaltijdpakketten aanbieden. Terras bouwen, verbouwen, tafeltjes ver uit elkaar, met mondkapjes naar binnen… en als de maaltijd komt: mondkapjes af en Happen Maar!

Down Town Ophelia
De coronacrisis heeft uiteindelijk meer dan twee jaar geduurd. Maar dan, in de loop van 2022 wordt alles weer normaal. Er wordt weer een Down Town Ophelia georganiseerd. Rob Oijevaar is weer de muzikale gangmaker. En, zoals hij al tien jaar bezig is, niet alleen muzikaal…!

Pierre en Rob tijdens DownTown Ophelia

Nu alles weer ‘gewoon’ is, kan het tweede lustrum voluit gevierd worden. Precies tien jaar na de stichtingsdatum, op 15 januari 2024, wordt er voluit ‘gehappenstapt’ in de richting van het buurtrestaurant. Deze Kakafonix kan het niet laten, bij deze gelegenheid een passend rondeel te kwinkeleren:

Al tien jaar zijn wij bij Oh! het lekkerst uit eten gegaan
Maar wat we er dronken, daar heb ik geen actieve herinnering aan
Konijncarpaccio, fantasiesoep, vegetarische leverkoek
Al tien jaar zijn wij bij Oh! het lekkerst uit eten gegaan
En dan nog ‘buiten de kaart’: Rob weet wel wat ik zoek
Stef en Arran maken het klaar, zij gaan met hun banaan
Al tien jaar zijn wij bij Oh! het lekkerst uit eten gegaan
Maar wat we er dronken, daar heb ik geen actieve herinnering aan

(Foto’s PT)

Eén reactie

  1. Heerlijk eten bij OH.
    Wij rijden ervoor om!
    Een mooi ritje vanuit Amsterdam.
    En je meteen thuis voelen.
    Ga zo door lieve mensen, want jullie combinatie van heerlijke schotels en immense gastvrijheid maakt ons iedere keer weer heel blij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin