Nationale complimentendag

Het is Carnaval in Kudelstaart. Als Brabantse met een echt carnavalsverleden vind ik dit altijd een leuke tijd. En dan niet eens om zelf iedere avond helemaal uit mijn dak te gaan, maar gewoon om de gezellige sfeer eromheen. De saamhorigheid in het dorp is er weer, zowel bij jong en oud.

Natuurlijk is Poelgilderdam niet te vergelijken met het Zuiden, maar de vrijwilligers van carnavalsvereniging De Pretpeurders doen erg hun best om er een dorpsfeest van te maken. Voor jong en oud is er van alles te doen in het dorp. Zelfs de optocht op zondag wordt steeds groter. Toen ik hier zo’n twintig jaar geleden kwam wonen, kwam ik niet meer bij toen ik de ‘grote’ carnavalsoptocht voor de eerste keer zag. Ik weet nog dat ik mijn moeder belde. “Ze zetten hier de straat niet eens af. De auto’s rijden er gewoon tussendoor.” Ik begreep er helemaal niets van. Maar ik moet zeggen dat er veel is veranderd. De Pretpeurders hebben hiervoor een groot compliment verdiend.

Drie complimentjes
Het is vandaag trouwens Nationale Complimentendag. Vorig jaar schreef wethouder Van der Hoeven er ook al over in zijn column. Een leuk initiatief om de mensen om je heen een persoonlijke blijk van waardering te geven. Simpelweg door het geven van een complimentje. Dus mijn eerste compliment van vandaag gaat dus naar de Kudelstaartse carnavalsvereniging. Ik ga er drie uitdelen in deze column, al kan ik er nog veel meer geven. De rest zal ik vandaag uitspreken.

Hoe doen die kandidaat raadsleden dat toch?
Mijn tweede complimentje gaat naar de kandidaat raadsleden, die deze tijd erg druk zijn. Ik ben onder de indruk van hun gedrevenheid en hun enthousiasme. Ik ben verbaasd over het feit hoe ze het met z’n allen voor elkaar krijgen om zoveel energie en tijd te steken in het vertellen van ‘hun boodschap’ aan de potentiële kiezers in Aalsmeer en Kudelstaart. Werkbezoeken, flyers uitdelen, twitteren. Je komt ze overal tegen of je nou wil of niet. Ze willen het voor alle inwoners ‘goed doen’, tenminste daar ga ik vanuit. Of is het voor sommigen een egotrip? Nee toch? Ik vraag me wel af hoe ze dit allemaal combineren met hun gewone banen en gezinnen.

Mama maakt het goed
En dit brengt me bij mijn derde compliment. Die gaat naar mijn drie eigen kinderen die afgelopen week krokusvakantie hebben gehad. Ik waardeer hun geduld, hun begrip en liefde voor hun moeder. Want eerlijk gezegd heb ik niet zoveel tijd voor ze gehad door AalsmeerVandaag en ander werk. De kinderen hadden van alles te doen, maar vaak zat hun moeder achter de laptop nog snel een stukje of artikeltje te typen of te bellen en te mailen. Steeds weer tussendoor en dan moesten ze even op mama wachten en iets anders gaan doen. Ik snap die andere ouders niet, die fulltime banen of opdrachten hebben. Hoe doen ze dat toch, dat combineren van werk en het gezin? En dan hebben we nog een hond die veel beweging nodig heeft ook. Allemaal eigen keuzes natuurlijk, maar toch. Als iemand tips heeft, dan hoor ik het heel graag. Want ik word er erg onrustig van. Maar the show must go on en onze nieuwswebsite is een succes. Daar ga ik voor, maar toch. Mijn kinderen zijn ver uit het belangrijkste. Ik maak het goed met jullie lieve schatjes.

Nou zou ik bijna nog een compliment vergeten. Dus toch nog een vierde dan. Die gaat naar Richard, mijn man. Ondanks zijn drukke werkzaamheden in zijn eigen bedrijf helpt hij me zoveel mogelijk, ook met AalsmeerVandaag. Bijna nooit een avondje samen op de bank. Nee, ze zit weer achter die laptop te werken. Ook hij verdient een enorme blijk van waardering, dus bij deze. 

Ilse Zethof is communicatieadviseur, tekstschrijfster en maker van Aalsmeer Vandaag. Vanuit Brabant door de liefde in Kudelstaart beland en ingeburgerd. Eigen bureau. Sociaal en open type met zwak voor kinderen en gehandicapten. 

Eén reactie

  1. En als we dan toch complimenten aan het uitdelen zijn: Aalsmeer Vandaag (Han, Arjen en Ilse) verdient zeker ook een compliment voor de prachtige nieuwssite die Aalsmeer rijker is geworden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin