Leegstand

Pennenstreek 278. Waar een huis wordt afgebroken, zie je binnen de kortste keren een nieuw pand verrijzen. Kijk maar naar wat er allemaal op de Uiterweg gebeurt – en op de Hornweg etc.

Maar langs de Machineweg groeit het onkruid achter de bouwhekken, waar eens het Rooie Dorp heeft gestaan. In 2010 vroeg Eigen Haard bij de gemeente toestemming om het complex van 44 huurwoningen aan de Machineweg te slopen.  

Je zou denken dat dan de nieuwbouwplannen klaar liggen. De bestemming blijft natuurlijk ‘Wonen’, een ‘omgevingsvergunning’ is niet nodig en de eigenaar blijft Eigen Haard.

Maar nee. Volgens de laatste planning zou ‘eind 2018/begin 2019’ met de bouw gestart worden. En nog steeds niks!

En hoe zit dat met de mooie plannen voor (zorg)appartementen in de Zuiderkerk? ‘Een laag pitje,’ wordt gezegd.

Wordt het gebouw Seringenhorst aan de Parklaan al volledig bewoond?

En zijn er plannen voor het schoolgebouw De Hoeksteen? (Foto boven) Al jaren geleden kon je zien aankomen dat het leeg zou komen te staan.

Als je dat vergelijkt met de snelheid waarmee het dorpsmonster Lidl op de plek van de Rabobank is gekomen, dan kan ons bestuur nog veel leren. 

Links:
 
Foto's archief AV
 
Pierre Tuning is journalist. Vele jaren redacteur bij het NOS Journaal. Gerespecteerd raadslid van D66, later PACT, inmiddels geen lid meer. Liefhebber van jazz, steekt dat niet onder stoelen of banken. Polijst zijn teksten. Houdt van een biertje. Eigenwijze kerel.

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel