Goede voornemens

Het jaar lijkt altijd zo lang, maar wat zijn we toch weer snel aanbeland bij de jaarwisseling. Een moment om terug te blikken, een moment om vooruit te kijken. Afgelopen jaar is een behoorlijk bewogen jaar geweest. 2014 stond in het teken van grote gebeurtenissen, een nucleaire top, de ramp van vlucht MH17, sancties tegen Rusland, de verbeterde baanden tussen Cuba en de VS en ga zo maar door.

Maar wat misschien nog veel interessanter is geweest zijn de lokale hoogte- en dieptepunten. Gemeenteraadsverkiezingen waarbij een nieuwe partij het toneel betrad in Aalsmeer. De onderhandelingen na de verkiezingen waar een, op z'n zachtst gezegd, verrassend resultaat uit is gekomen. Een persoonlijk lokaal hoogtepunt vind ik toch wel de onlangs aangenomen motie waarbij de zondagopenstelling in Aalsmeer mogelijk gemaakt wordt.

Wat misschien nog leuker is dan terugkijken op het afgelopen jaar is een vooruitzicht werpen op 2015. Wat ik verwacht is dat aankomend jaar een zwaar jaar wordt voor de politiek in Aalsmeer. Zo starten we in 2015 met grote decentralisaties in de zorg; dan zal blijken hoe goed wij dat hebben geregeld in Aalsmeer. Wat in ieder geval duidelijk is, is dat de media bovenop dit dossier zullen zitten en dat zal het niet makkelijker maken. Daarnaast zullen wij als oppositie de wethouder natuurlijk ook goed in de gaten houden om te zorgen dat de inwoners van Aalsmeer en Kudelstaart de zorg krijgen waar zij recht op hebben.

Dan rest mij alleen nog de goede voornemens voor 2015. Persoonlijk doe ik daar eigenlijk nooit aan. Stoppen met roken zal moeilijk gaan als ik niet rook. Minder drinken dan? Dat valt ook wel mee. Nee, mijn goede voornemen voor 2015 is vooral doorgaan op de weg die ik ben ingeslagen met VVD Aalsmeer. Elke dag ben ik nog steeds trots om deel uit te maken van zo'n sterk en professioneel team van volksvertegenwoordigers. En dat in de mooiste gemeente van Nederland.

Concluderend mijn voorspelling voor 2015. Zorg wordt een dominerend thema in 2015. De oppositie zal weer stevig inhoudelijk het debat aangaan met de coalitie. De media zullen een grote rol spelen in het debat omtrent de uitvoering van de decentralisaties. Naast dit alles wens ik alle lezers van Aalsmeervandaag een heel fijn uiteinde toe!


Jason Pijnaker is jong (18) en liberaal. Student rechten. VVD-fractieassistent. Voelde zich al jong aangetrokken tot het politieke metier. Wil acht jaar vlammen in de Aalsmeerse arena. Klapt niet dicht als hij in het openbaar spreekt.

 

 

 

Lees vorig bericht

Vrolijk kerstfeest!

Lees volgend bericht

Jason Pijnaker: ‘Goede voornemens’


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *