Column: ‘Vrije plakplaats’

Door: Paul Bras. Op de kruising Robend/Graaf Willemlaan bevindt zich een zogenaamde vrije plakplaats. Dat is een zuil voor niet commerciële doeleinden. Daar kan geen misverstand over ontstaan want het staat er met koeienletters bovenop. De gemeente heeft op tal van plaatsen in Aalsmeer en Kudelstaart deze vrije plakplaatsen gecreëerd met als doel culturele activiteiten als exposities, uitvoeringen en concerten aan te kondigen voor en door de bewoners van Aalsmeer en Kudelstaart georganiseerd.

Deze zuil was mij nog niet eerder opgevallen en toen ik er laatst langs liep zag ik dat er goed gebruik van wordt gemaakt. De plakplaats is voor een groot deel beplakt. En wat ik opvallend vond was dat er niet één aankondiging bij zat van een culturele activiteit. Al lezend werd ik opgeroepen om kritisch te zijn tegen overheidsbeleid, werd mij gevraagd of de overheid wel eerlijk is, werd mij verteld dat de overheid liegt, werd mij gevraagd waar mijn grenzen liggen en werd ik gewaarschuwd tegen de Great Reset, een groot complot van de WEF (World Economic Forum). En oh ja, Covid = griep. Dat stond er ook nog bij. De zuil is gekaapt door dwarsdenkers.

Ik zag ook stickers op de containers die tegenover de zuil staan en waar je plastic in kunt weggooien met dergelijke teksten. Het was de plakkers te doen om een dringende boodschap aan de man te brengen. Dat er ook mensen zijn die deze boodschappen niet waarderen was te zien aan de pogingen om de stickers te verwijderen, wat niet was gelukt, de boodschap was nog steeds goed te lezen. 1 – 0 voor de plakkers zou ik zeggen.

En als columnist vind ik daar wat van. Dat is je vak als columnist, om een mening te hebben en die te ventileren. Laat ik voorop stellen dat kritisch nadenken in mijn optiek een logische bezigheid is of zou moeten zijn. Stel je toch eens voor dat je alles wat je tegenwoordig op sociale media of de mainstream media leest en hoort over covid serieus zou nemen. Dat je klakkeloos gelooft dat de overheid alle cijfers over sterfgevallen door covid opblaast en overdrijft en dat wij worden gehersenspoeld. Dan is toch het eind zoek. Of dat er in een vaccin nanopartikels zitten waardoor wij eigendom worden van Microsoft. Of stel dat je onmiddellijk gelooft dat er een organisatie bestaat die wereldwijd kinderen ontvoert, misbruikt en hun bloed drinkt. Dan denk je niet kritisch na is mijn mening. Dus in die zin kan ik de aanplakbiljetten wel waarderen.

De boodschappen op de zuil zijn duidelijk. Het komt uit de hoed van de mensen die in betogingen oproepen om wakker te worden en na te denken. Ook al niets mee mis. Ben ik groot voorstander van. Je moet er toch niet aan denken dat je in een vlaag van verstandsverbijstering denkt dat het inhaleren of injecteren van bleekwater je beter beschermt tegen covid dan een vaccin.

Natuurlijk provoceer ik met dit stukje. Ik moet toegeven dat ik me wel degelijk kan vinden in sommige teksten die ik lees, bijvoorbeeld waarom de zorg nog niet is opgeschaald, of waarom gezonde kinderen moeten worden gevaccineerd. Daar kun je inderdaad vraagtekens bij plaatsen. Ik zie reacties van bezorgde burgers. Maar ik zie ook uitingen die complotten zien in de mainstream media en de overheid en die oproepen tot verzet. En als ik dan kijk en luister naar de beweringen dan vraag ik me werkelijk af wie er nu wakker is en wie er slaapt, wie er kritisch is en wie goedgelovig.

Paul Bras is een geboren en getogen Amsterdammer die nooit gedacht had ooit een Kudelstaarter te worden. Totdat zijn woonplaats een café kreeg, toen was hij om. Zou zelfs van de daken kunnen schreeuwen dat hij daar ‘groos’ mee is. Muzikaal talent maar dat schreeuwt hij dan weer niet van de daken. Bescheiden en zachtmoedig.

Lees vorig bericht

Woonagenda of jongerenbouw in Kudelstaart Zuid?

Lees volgend bericht

Foto 377: verzin en win


7 Reacties

 • Er zijn helaas nog steeds mensen, zoals W de Jong, die denken dat alles wat op internet te vinden is ook klopt. Geen idee onder welke steen hij gelegen heeft maar zo ondertussen weet toch iedereen wel dat iedereen van alles op internet kan zetten en dat die info niet persé hoeft te kloppen.
  W de Jong verkoopt het leuk: hij wil alle mensen helpen. Nou, ik kan hem vertellen: dat is niet nodig. De overgrote meerderheid van Nederland zit niet op die flauwekul te wachten. Die hoeven en willen niet door complotwappies geholpen worden. Sterker nog, de overgrote meerderheid van Nederland is alle demonstraties zat, alle misinformatie, alle opruiende teksten, al die mensen die denken dat ze het beter weten dan de echte wetenschappers en medici. Dus, W de Jong, stop er maar mee. Het is zo wie zo een beetje mosterd na de maaltijd nu de maatregelen zo langzamerhand weer worden teruggedraaid en het heel duidelijk is dat vaccineren enorm helpt tegen ernstige covid en ziekenhuisopname.

 • Ter aanvulling, de insinuaties baseren sommigen op aannames.

  Plakken van flyers op de plaatsen waar het mag, niets mis mee. Plakken op andere voorwerpen sta ik ook niet achter.

  Ik weet wie de flyer(‘s) niet heeft geplakt.
  Mvg Willem

 • Dank jullie voor de reacties. Fijn dat mijn tekst gelezen is. Ik hoop oprecht dat ik er naast zit met de wetenschappelijke bevindingen.
  Ik wens iedereen een mooi leven toe en zal mij absoluut niet opdringen. Dat doen anderen (helaas) wel.
  Ik heb en hou respect voor anderen en hoop dat iedereen dat doet.
  Mvg Willem

 • Humor in het grote denkraam van Willem Wappie.

 • Ik vermoed dat dhr. De Jong regelmatig op het Museumplein te vinden is en ook meeloopt met de “fakkeloptocht” in een desolate Zijdstraat. Waarschijnlijk ook groot aanhanger van Baudet.

 • Ik denk dat de Heer de Jong een heel groot denker is in een kleine wereld en wens hem nog meer wijsheid toe.

 • Blij dat flyers worden gelezen.

  Er is een zeer grote groep mensen (dus geen personen) die vraagtekens zetten bij alle verslaggeving via de media, die onder invloed staan van de regering. Er wordt al 2 jaar gezegd en gesproken over Covid en dan vooral met het wordt, aannames.
  Van aannames kun je niet zeggen dat deze wetenschappelijk zijn onderzocht. Dus worden wij en de hele wereld opgezadeld met absurde maatregelen en injecties op aannames.

  Er zijn duizenden wetenschappers en (echte) specialisten die gedegen onderzoek hebben gedaan en nog steeds doen.
  Er is aangetoond, dat na diverse injecties, het eigen immuun systeem wordt aangetast en dit niet / nooit meer is te stoppen.
  Dat houd dus in dat na diverse injecties en de booster, een proces is gestart waarbij men nog steeds ziek kan worden. Beter gezegd en geschreven, ziek wordt van injecties en de kans op zeer ziek tot overlijden toeneemt.
  Vooral mensen zoals sporters vallen tijdens wedstrijden plotseling neer. Dit zijn er inmiddels velen duizenden.
  Waarom er wordt geflyerd? Om mensen te waarschuwen. Ga op onderzoek uit. Verdiep je in echte wetenschappelijke bewijzen. ALLES is te vinden op internet.

  De grote media verdoezeld en verdraaid alles. Die media staat onder regime van OMT, en de regering. Die staan onder invloed van de farmaceutische industrie.
  En dat is wat men de grote menigte niet zal vertellen.

  Daarom het flyeren, demonstraties, andere actie. Om U en anderen te waarschuwen om niet alles klakkeloos aan te nemen.

  De insteek van dit alles is, elk levend mens te voorzien van een Qr-code. Die code wil men voor ALLES gaan gebruiken.
  Geen prikje gehaald, te veel kilometers gereden, dwars liggen, geldzaken, dan gaat via de digitale qr-code alles op zwart.
  Ik kan nog wel even doorgaan maar hou het hier even bij.

  De aandacht die wordt gevraagd is om iedereen te helpen. Links, recht, gekleurd of blank, rijk of arm, maakt niets uit. Laat iedereen zijn eigen keuze maken en hou respect voor elkaar.
  Mvg, Willem de Jong.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *