Column: ‘Reddende engel’

Lijnbaankerk en omgeving in 2006 (Foto archief Arjen Vos)

Door: Arie-Maarten Piet. Zoals ik in mijn vorige column al schreef kom ik al heel wat jaren in de Lijnbaankerk. Als kind liep of fietste ik tussen de kassen door naar de kerk, de kassen verdwenen in de loop der jaren en grote platen beton bleven over. Bijzonder vond ik het destijds hoe zelfs door dat keiharde beton planten en bomen hun plekje wisten te veroveren. Na lange tijd braak te hebben gelegen, ontstond in de afgelopen jaren een prachtige woonwijk rondom de kerk. Persoonlijk vind ik dat dit deel van Aalsmeer er op vooruit gegaan is. Een mooie wijk met geslaagde ontwerpen.

(Foto Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Het zowel letterlijke als figuurlijke hoogtepunt van Dorpshaven is wat mij betreft de voor mij zo vertrouwde kerk. De Aalsmeerse architect Berghoef heeft mijns inziens een dikke pluim verdiend voor het ontwerp. Wist u trouwens dat deze getalenteerde Aalsmeerder ook het hoofdkantoor van de ANWB heeft ontworpen op de grens van Den Haag en Wassenaar?

Daar zie ik wel een leuke link met de kerken, de ANWB helpt immers mensen die om wat voor reden dan ook ergens onderweg zijn gestrand. Na een belletje komt er een reddende engel in een gele auto die gaat proberen om met de middelen die hij tot zijn beschikking heeft je weer op de rit te helpen. En als hij of zij er niet uitkomt helpt hij je naar een plek waar je wel geholpen kunt worden.

Dit willen wij als kerken ook graag. Bij hulpvragen die op ons pad komen te kijken of en waarmee we kunnen helpen en daar waar het in ons vermogen
ligt dit ook daadwerkelijk te doen! U hoeft niet eens gestrand te zijn om een hulpvraag te hebben. Worstelt u ergens mee, neem dan gerust contact met ons op. Dat kan via het platform aalsmeeroverhoop.nl of door op zondag een kerk binnen te lopen.

En oh ja, er is wel een klein verschil met de ANWB; wij rijden niet rond in gele auto’s en u hoeft ook geen lid te worden…
Fijne zondag.

Arie-Maarten Piet is geboren en getogen in Aalsmeer, werkzaam in de bloemen en vanaf kinds af aan lid van de Lijnbaankerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel