Column: ‘Lichtpuntjes’

Door: Ilse Zethof. Lichtpuntjes, iedereen kan ze wel gebruiken. Een complimentje, een klein cadeautje of gewoon iets simpels wat goed gaat. En dan vooral realiseren dat je hier ook blij mee kan zijn. Dan creëer je je eigen lichtpuntje. Ik heb weleens van iemand die thuis zat met een burn-out gehoord dat zij per dag vijf dingen op moest schrijven die goed waren gegaan. Al was het maar zoiets eenvoudigs als ‘de container stond op tijd buiten’, ‘de boodschappen zijn gedaan’, ‘de zon schijnt, ‘de koffie smaakte lekker’ of ‘ik werd gegroet door een vreemde’.  Ik neem het me ook voor om meer blij te zijn met die kleine lichtpuntjes. Vinden ze hier thuis ook vast fijn, want ik heb ook regelmatig de neiging om het negatieve eerst te noemen.

En daar ben ik vast niet de enige in. Natuurlijk zijn er altijd een hoop irritaties in Aalsmeer en Kudelstaart. Omrijden op veel plekken door de wegwerkzaamheden, de onveiligheid voor fietsers bij de Dorpsstraat rotonde, het vrachtverkeer door de Ophelialaan, mensen die nog steeds niet snappen dat bij winkelcentrum Kudelstaart verkeer voorrang heeft als het van de parkeerplaats (= weg) komt, etcetera. Om nog maar te zwijgen over het slechte weer, de ‘ongoing’ stroom aan negatieve reacties op Facebook, niet opgeruimde hondenpoep, fietsers zonder licht en mijn hoofd dat overloopt door alles wat ik nog moet doen.

Maar er is ook zoveel om van te genieten in onze gemeente. De lichtpuntjes die creatieve Aalsmeerders en Kudelstaarters creëren voor hun medemens. De Decemberkalender ten bate van de Voedselbank waar veel ondernemers aan mee doen, de gezellige feestverlichting en aankleding in de winkelcentra, het winterse poppenkastsprookje van Gerard Zelen dat binnenkort online te bewonderen is via TV Aalsmeer en aalsmeercentrum.nl, de lichtjesmiddag bij een speeltuintje in Kudelstaart georganiseerd door bewoners, de zorgmedewerkers die hun benen uit hun lijf lopen en de lokale ondernemers die ondanks alle maatregelen en de toename van internetaankopen hun schouders eronder blijven zetten. En niet te vergeten….. de Kudelstaartseweg is na lange tijd weer open voor auto’s 😉

Mijn persoonlijke lichtpuntjes van de afgelopen tijd, naast die hierboven, zijn het krijgen van de Jan Peterse trofee van Radio Aalsmeer, al die blije koppies zien bij de Sinterklaasintochten en de Aalsmeer Centrum actie, maar bovenal het gekwispel van onze hond en de liefde die ik iedere dag weer mag ontvangen van mijn man en kinderen.

Ik wens iedereen veel lichtpuntjes toe

Ilse Zethof is communicatieadviseur, tekstschrijfster en één van de oprichters van Aalsmeer Vandaag. Vanuit Brabant door de liefde in Kudelstaart beland en ingeburgerd. Eigen bureau. Sociaal en open type met zwak voor kinderen en gehandicapten. Doet veel vrijwilligerswerk.

 

Lees vorig bericht

Raad stemt unaniem in met nieuwe samenwerking Amstelveen

Lees volgend bericht

Foto 373: verzin en win


3 Reacties

  • Heerlijke verhaal Ilse. Het leven is vol lichtpuntjes, je moet er alleen oog voor hebben. Maar dat is een kunst die te leren is.

  • Hartverwarmend Ilse dankjewel. Ik noteer dit lichtpuntje voor vandaag

  • Heerlijke woorden Ilse, inderdaad….de lichtpuntjes willen zien.
    Count your Blessings!

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *