Column: ‘bleh-gevoel’

Door: Ilse Zethof. Soms heb je dat, nul motivatie om iets te doen. Vermoeidheid, hoofdpijn, weinig energie en zo’n bleh-gevoel. En daar heb ik nu last van. Dit komt voornamelijk doordat mijn vader onlangs is overleden. Dat was een intensieve periode voor ons als familie. Ook de weken voor zijn overlijden. Helaas weten we niet precies wat de oorzaak is geweest en dat vreet ook een beetje aan me. Een zeldzame hersenaandoening waarbij hij in een paar dagen tijd ontzettend hard achteruit is gegaan. Dat is de conclusie, maar wat hadden we veel vragen. Ik zal jullie de details besparen, maar we hebben 8 dagen gewaakt bij een man die langzaam stierf. Mensonterend vond ik dat. Waarom dat niet beter geregeld kan worden, snap ik echt niet.

Die vermoeidheid kan ook te maken hebben met het feit dat corona huize Zethof weer heeft weten te vinden. Ik blijf het trouwens bijzonder vinden dat er nog steeds berichten gepubliceerd worden over de cijfers. Maandag nog bij Radio Aalsmeer. ‘Nog maar 40 coronabesmettingen in Aalsmeer’. Hoe komt het RIVM dan aan deze cijfers vraag ik me af. Iedereen die positief is getest via een zelftest hoeft niet meer langs de GGD en meldt dit niet als de klachten meevallen. Zouden dit dan alleen zorgmedewerkers zijn, want die krijgen nog wel een PCR-test. Daarbij vraag ik me sterk af of iedereen nog wel test. Er zijn zoveel mensen verkouden. Maar oké als de klachten meevallen dan is het ook weer niet zo erg. Al worden we er laconieker onder en lijkt het meer op een griepje, corona is duidelijk nog niet weg.

Maar er waren en zijn natuurlijk ook weer leuke dingen waar ik energie van krijg. Het mooie weer, dat de boot er weer in ligt en het vaarseizoen weer kan beginnen, dat de Geraniummarkt en de braderie weer zo’n succes waren en dat de daar gekochte bloemetjes onze tuin weer helemaal opfleuren. Dat het watersportmagazine MeerWesteinder, dat we uitdeelden op de braderie, zo goed ontvangen is. Dat mijn dochters met gezellige verhalen thuis kwamen van het Bloklandfeest (misschien ook wel met corona….) en dat we samen met hen onlangs genoten hebben van een paar dagen Parijs. Meteen na de uitvaart van mijn vader in Brabant doorgereden naar de Franse hoofdstad. Het was vermoeiend maar wel geestelijke ontspanning.

Mensen roepen vaak ‘doe rustig aan en geef het een plekje’. Heel goed bedoeld, maar hoe dan? Het is een drukke periode en zomaar stoppen met alles kan ook weer niet. Ik probeer echt wel wat dingen af te stoten, maar op de een of andere manier is dat nog steeds niet gelukt en ga ik nog gezellig met alles door. En zelf roep ik altijd ‘vrijwillig is niet vrijblijvend’, waar ik nog steeds achter sta. Het is nu eenmaal lastig om mensen te vinden voor vrijwilligerswerk, zeker na corona. We zijn meer na gaan denken over alles lijkt het wel. In mijn omgeving hoor ik ook regelmatig, dat ze minder willen gaan doen. Heeft iedereen dan wat minder energie en vonden we dat thuis blijven zo gek nog niet?

Maar nog even over dat vrijwilligerswerk gesproken. DownTown Ophelia wordt op zaterdag 11 juni weer georganiseerd en daar zijn nog vrijwilligers voor nodig! Meld je aan zou ik zeggen, want je krijgt er veel dankbaarheid voor terug.

Sorry, deze keer geen hele gezellige of ietwat kritische column. Komt de volgende keer wel weer.

Ilse Zethof is communicatieadviseur, tekstschrijfster en één van de oprichters van Aalsmeer Vandaag. Vanuit Brabant door de liefde in Kudelstaart beland en ingeburgerd. Eigen bureau. Sociaal en open type met zwak voor kinderen en gehandicapten. Doet veel vrijwilligerswerk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin