Column: ‘Aalsmeer Centrum bruist weer’

Recent: de braderie in Aalsmeer Centrum (Foto Arjen Vos)

Door: Ilse Zethof. Het heeft even geduurd voordat iedereen weer uit zijn winterslaap ontwaakt was, maar daar is nu zeker geen sprake meer van. Collega-columnist Anna-Maria had het er in haar laatste column ook al over. De zon schijnt en iedereen lijkt vrolijker. Ook Aalsmeer Centrum bruist weer, want er gebeurt daar veel.

Door de altijd gezellige Geraniummarkt van een paar weken geleden zijn de tuintjes van de Aalsmeerders en Kudelstaarters weer opgefleurd met de mooiste zomerbloeiers. Ook de bloembakken in Aalsmeer Centrum hangen er weer. De geraniums moeten nog flink groeien, maar voordat je het weet bloeien ze weer weelderig. Altijd een vrolijk gezicht in het centrum. En straks met de opgeknapte Zijdstraat, waar zeker ook meer groen zal komen, moet dat gemopper daarover ook maar eens klaar zijn. De ondernemers, waarvan velen het echt niet makkelijk hebben door al dat online gekoop, hebben er ook weer zin in. Natuurlijk worden ze ook wel eens moe van dat gezeur van klanten over de werkzaamheden, maar het gaat echt mooier worden. Geduld is een schone zaak en dat weten zij als geen ander.

Deze week waren velen van hen bijeen gekomen in de Historische Tuin voor hun jaarvergadering. Nieuwe plannen werden gemaakt, een heuse denktank opgericht, bestuursfuncties gewisseld en ze vonden het weer fijn om met elkaar te brainstormen en bij te kletsen. Je voelde de saamhorigheid en die is oh zo belangrijk. Samen de schouders eronder zetten om van Aalsmeer Centrum een gezellig centrum te maken met leuke evenementen en activiteiten. Het werd een fijne bijeenkomst op één van de mooiste plekjes in Aalsmeer. Sommige ondernemers waren nog niet eerder bij ‘hun oude buurman’ geweest, maar een terugkeer met een rustiger bezoek zit er zeker voor velen in.

Al lijkt het voor sommige Aalsmeerders dat het maar saai is in Aalsmeer Centrum, niks is minder waar. Ja, het zou mooi zijn als er meer terrassen komen, zoals op het Molenplein. Er waren/zijn zelfs ondernemers die een terras voor hun deur willen, maar dan moet dat door alle regelgeving wel mogelijk zijn. En daar lopen helaas veel ondernemers tegenaan. Die drive om iets anders te doen is er  wel en het risico willen ze nemen, maar de vaak lange procedures maken het niet makkelijk. En oké, het zou ook mooi zijn als er wat winkels bij zouden komen, maar zie maar eens kleine ondernemers te vinden die het op durven te nemen tegen die webshop-giganten. Respect voor die ondernemers die wel die stap namen en iedere dag met een glimlach hun klanten met de beste service helpen.

Met elkaar organiseren ze van alles, waaronder drie keer per jaar een braderie en dat is altijd erg gezellig. Winacties, prijsvragen, speurtochten, kinderactiviteiten, klant van de week en ook de horeca laat veel van zich horen deze zomer. De Aalsmeerse Zomeravond op 19 augustus wordt weer geweldig, Proef & Meer op 14 juli wordt een belevenis voor de smaakpapillen, maar ook terug van weg geweest is de Bandjesavond. Zaterdagavond 24 juni moet je naar het Raadhuisplein waar horecaondernemers samen een gezellige avond organiseren. Geen poespas, geen entree, gewoon een fijn feestje voor Aalsmeer. Zoals vanouds, maar dan op één plek. Maar overdag natuurlijk eerst naar DownTown Ophelia in de Ophelialaan, want dat is ook een fantastisch evenement, al zeg ik het zelf…

We gaan elkaar vast tegenkomen deze zomer in het dorp. En wie weet mag ik jou namens de ondernemers ‘spontaan’ overvallen met een leuk cadeautje als ‘klant van de week’.

Ilse Zethof is communicatieadviseur, tekstschrijfster en één van de oprichters van Aalsmeer Vandaag. Vanuit Brabant door de liefde in Kudelstaart beland en ingeburgerd. Eigen bureau. Sociaal en open type met zwak voor kinderen en gehandicapten. 

2 reacties

  1. Wat een fijne column Ilse! Respect voor alle ondernemers. Veerkracht en ze maken het centrum een echte levende plek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin