Catalaanse toestanden

In het diepste geheim zijn in de afgelopen weken plannen voorbereid om Kudelstaart los te weken van Aalsmeer en als zelfstandige staat binnen Europa vorm te geven. Uw columnist van dienst sprak met ingewijden die zeggen op de hoogte te zijn van alle plannen.

Aanleiding tot de afscheiding zijn de jongste ontwikkelingen in Spanje. “Dat hele gedoe van de afscheiding van de Catalanen van Spanje was in feite een pilot voor het Kudelstaartse model,” aldus een ingewijde. De vergelijking met Spanje gaat niet helemaal op omdat de kansen op succes voor Kudelstaart veel groter zijn. Het hele plan rust op drie pijlers:

  1. De bijzonder gunstige ligging van Kudelstaart in de regio. Niet alleen ligt Kudelstaart in het hart van de Randstad, de ligging binnen Europa is uniek te noemen als economische transitiehaven tussen de belangrijkste grootmachten van Europa. Nu sprake is van een definitieve Brexit kan Kudelstaart een bemiddelende rol spelen tussen Frankrijk, Duitsland en Engeland. De plannen om Schiphol in te lijven zijn in een vergevorderd stadium en mocht dat onverhoopt niet lukken, dan beschikt Kudelstaart over een uitstekend alternatief; de Westeinderplassen. Die kunnen zonder al te veel kosten worden aangewend tot luchthaven. Onlangs is een vloot watervliegtuigen voor een appel en een ei overgenomen van de Dominicaanse Republiek.
  2. De tweede pijler betreft het voetbal. Nu het Nederlands elftal het volledig laat afweten is het tijd om het Kudelstaartse alternatief bekend te maken. Ronald Koeman is een half jaar geleden benaderd om hem te polsen voor het bondscoachschap van Kudelstaart. Wat hem over de streep trok was het feit dat hij de beschikking zou krijgen over de voltallige selectie van RKDES, die daarmee hofleverancier wordt van het nationale Kudelstaartse voetbalteam. Het is inmiddels een publiek geheim dat het ontslag van Ronald bij Everton een opzetje was om onder zijn contract uit te komen. Dat hij zogenaamd ja gezegd zou hebben tegen het Nederlands elftal is slechts een afleidingsmanoeuvre aldus een ingewijde. Een groot voordeel van de komst van Koeman is dat in zijn kielzog een aantal spelers van Everton zullen volgen. Er is een wet in de maak die Britse voetballers in staat kunnen stellen binnen een maand de Kudelstaartse nationaliteit te verwerven.
  3. De derde pijler betreft de uitmuntende politieke structuur van Kudelstaart. De Kudelstaarters zijn namelijk in staat gebleken om de beste stuurlui aan wal te contracteren. Carles Puigdemont, de voormalig bestuurder van Catalonië, is aangetrokken als bestuurder van Kudelstaart. “Als projectleider van de pilot in Spanje was hij onze eerste kandidaat voor deze functie. Zijn ervaring en netwerk hebben de doorslag gegeven,” aldus een ingewijde. Het is nog niet bekend of hij koning wordt of president. Een van de laatste twistpunten is of Kudelstaart verder gaat als koninkrijk of republiek. Maar dat is volgens ingewijden een kwestie van smaak. “Als Maxima koningin van Nederland kan worden, dan kan Carles koning van Kudelstaart worden”.
    Een van zijn eerste taken zal zijn om het lidmaatschap van de Europeesche Unie aan te vragen. De kans is groot dat dit lukt, maar er ligt ook een draaiboek klaar voor het geval Kudelstaart niet wordt toegelaten. Dan schakelen we over naar de Gulden en halen we de banden aan met omliggende steakholders zoals De Kwakel, Leimuiden, Vrouwenakker en Calslagen.

Het besluit om Kudelstaart af te scheiden van Aalsmeer is gepland op een strategisch moment, namelijk op het moment dat het kabinet Rutte III is aangetreden. “De onervarenheid van veel nieuwe bewindslieden geeft ons een psychologische voorsprong. Ze zijn zich nog zo aan het inlezen op hun departementen dat ze waarschijnlijk niets in de gaten zullen hebben.” Aldus de ingewijde. De machtsovername staat gepland op maandag 30 oktober in het centrum van de macht, namelijk het Dorpshuis in Kudelstaart. Daar is de bijeenkomst Aalsmeer en de metropool georganiseerd.

Dat wil ik meemaken. Ik zal er zijn. U ook?

 

 

7 reacties

  1. In De Kwakel zijn die plannen ook en er is dan ook sprake van een fusie! De nieuwe republiek gaat dan verder onder de naam KAKU!

  2. Leuk verhaal. Misschien toch tijd voor de KVP de Kudelstaartse Volks Partij, maar wel graag een koninkrijk. Een prins lenen we wel van de Pretpeurders

  3. Klopt het dat er eerst een referendum aan vooraf gaat, waar vervolgens niets mee zal gebeuren?

  4. Klopt het dat er eerst een referendum aan vooraf gaat, waar vervolgens niets mee zal gebeuren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin