Caps Lock

Caps Lock, dat toetsje links op het toetsenbord. Sommige mensen kunnen er geen genoeg van krijgen. Tekst in hoofdletters, dat is het gevolg van Caps Lock. Alsof je door een megafoon staat te tetteren. Niet vriendelijk. Schreeuwen op papier, dat is het. Krijg ik een tekst onder ogen, gemaakt met Caps Lock aan, dan stop ik snel mijn vingers in m'n oren en zoek een goed heenkomen. Of het een doorwrochte mening is die mijn aandacht vraagt of een gedicht, het maakt me niet uit, voor mij is het alleen nog maar herrie.

 

Bleef het maar bij een toets op het toetsenbord. Veel mensen hebben hun Caps Lock altijd aan, weten alles zeker en tetteren dat de hele dag in het rond. Dat het hier veel te vol is, dat er te veel mensen zijn. Nooit hoor je dan zo iemand verkondigen dat hij of zij dan wel vertrekt, het zijn natuurlijk altijd anderen die moeten gaan. 

 

Dat drie supermarkten in het centrum van Aalsmeer toch echt te veel is. Dat die supermarkten, als ze dan beslist bevoorraad moeten worden, dat moeten doen met handkarren. Misschien met paard en wagen, als we dat paard tenminste zindelijk kunnen krijgen, anders hebben we paardenvijgen all over the place en dat moet je ook niet willen. Vrachtwagens komen Aalsmeer niet meer in, er komt een overslagpunt. Waar, dat weet ik nog niet, maar dat is wel waar we naar toe moeten, naar overslagpunten. En postbezorgers weer gewoon op de fiets, met dubbele zijtassen. Dan rijden ze maar wat vaker, met onze volumineuze internetbestellingen. 

 

En dan krijgen we straks natuurlijk de Pietendiscussie. Die discussie gaan we natuurlijk ook weer in hoofdletters voeren, terwijl de enige hoofdletters die er in deze discussie toe doen, chocoladeletters zijn. Volwassen mensen die elkaar verwijten dat ze een kinderfeest aan het kapotmaken zijn. Kunnen we afspreken dat iedereen die ouder is dan een jaar of acht, zich onthoudt van een mening? Ik heb het idee dat als we het aan de kinderen overlaten, zij er samen wel uitkomen. Het is een kinderfeest, toch?

 

Als we nou gewoon allemaal een toegeven dat we niet alles zeker weten, soms zelfs geen mening hebben? Beetje naar elkaar luisteren, de nuance opzoeken? Caps Lock uit? 

AFGESPROKEN?

 

erik van itterzon

 

 

Erik van Itterzon is boekhandelaar in Hoofddorp. Wat hem hier in het dorp niet lukte, fikst hij in de grote polder. Literatuurliefhebber pur sang. Brengt desnoods de boeken bij u thuis. Scherpe pen, gedrenkt in relativeringsvermogen en humor. Eigenwijze kerel.

Lees vorig bericht

Rock Classics in N201

Lees volgend bericht

Leerlingen Zuidooster politiek bewust


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *