Blunders

Het meest waanzinnige idee dat in de Aalsmeerse bestuurdershoofden heeft rondgespookt, is gelukkig (nog?) niet tot uitvoering gekomen. Het is het plan om het viaduct over de provinciale weg af te breken ten bate van aaneengesloten groenstroken. (Die weg heette N201, maar nu: N196 – waar is de naam Burgemeester Kasteleinweg gebleven?) Toegegeven: het viaduct verbindt slechts een halve woonwijk met een halve woonwijk. Maar hij verbindt wel!

Het was een onherstelbare fout om niet de Aalsmeerderweg recht door te trekken over het viaduct richting het dorpscentrum, maar bij Baanvak (de straat met die overbodige drempels) huizen te bouwen die je moeilijk weer kunt afbreken. Daardoor moet er nu een kostbare verbindingsweg door de polder beneden de oude spoordijk worden aangelegd.

Hoe jammer is het dat je de voormalige 'boven ons gestelden' niet meer kunt aanspreken op de blunders die zij in het verleden hebben begaan.

Ik denk aan een paar kruispunten die verpest zijn.

Zoals het kruispunt van de Stationsweg met de Van Cleeffkade/Uiterweg. Niets meer aan te doen omdat de brillenwinkel van Ed Kriek in de weg is komen te staan. (Trouwens: waarom is de Rabobank niet elders herbouwd zodat in de vrijgekomen ruimte een haventje kon worden gegraven?)

En kijk naar die rare slinger van de Dreef via de Beethovenstraat naar de Gluckstraat. Wie dat bedacht heeft… (Ik weet het wel, dat was burgemeester Brouwer.)

Toen de Hornmeer nog weiland was, was er alle ruimte geweest om de Stommeerweg een duik in de diepte te laten maken om een recreatieve plasoever te scheppen – en een goede verbindingsweg met Kudelstaart. En waarom moest de Hortensialaan tussen de J.C. Mensinglaan en de Zwarteweg die gevaarlijke versmalling krijgen? Omdat de bus erdoorheen moest?

En nu we het toch over het openbaar vervoer hebben, waarom moest de bus met een wijde boog om het Nieuwe Oosteinde worden geleid?

En een eenvoudig dingetje… Steeds weer rijden vrachtwagens tegen het viaduct over de Hornweg. In Uithoorn is er een viaduct naast het oude stationnetje dat net zo laag is. Ga eens kijken hoe daar de beschadigingen worden voorkomen.

In Aalsmeer is alles gericht op het korte-termijn-geld-verdienen in plaats van lange-termijn-planning. Kijk maar naar het Oude Raadhuis, dat kennelijk ook weer zo nodig verpatst moet worden.

Als individueel raadslid kan je niet veel voor elkaar krijgen. De enige keer dat me wel iets is gelukt, is dat haventje op het Praamplein. Daar dreigde een medisch centrum te worden gebouwd. Dat werd met één stem verschil afgewezen, omdat Jan Koster en ik tegen de PACT-fractie instemden.

Meestal echter blijken blunders uit het verleden een garantie voor de toekomst.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin