Zuydveste feestelijk ingewijd; theaterzaal kroon op het werk

Door: Arjen Vos. Louter goedgemutste gezichten zaterdagmiddag bij de feestelijke inwijding van de tot appartementen getransformeerde Zuiderkerk. Onder de naam Zuydveste werd het kerkgebouw samen met naastgelegen appartementen in oktober vorig jaar al opgeleverd maar werd het feestje doorgeschoven naar dit voorjaar. Zo hadden alle bewoners van de 55 seniorenappartementen na hun verhuizing de tijd om eerst eens rustig te acclimatiseren.

Via een ballonnenboog die voor de gerenoveerde kerkdeur was gespannen, kwamen bewoners en genodigden het hoofdgebouw binnen. Of het er in 1953 bij de opening van de kerk ook zo feestelijk heeft uitgezien is gissen maar ongetwijfeld was de vreugde ook toen groot.

Schakel
De ontvangst met hapjes en drankjes was op een bijzondere plek. De kerkzaal heeft er twee etages bij gekregen, de eerste is onder meer woonruimte voor drie appartementen, de tweede is ingericht als gemeenschappelijke zaal waar van alles georganiseerd kan worden. Zoals bijvoorbeeld dit openingsfeestje. Maar ook was de brandweer hier al actief met een voorlichtingsavond, was er een culturele samenkomst en werden er films bekeken. Daarmee lijken de tijden van de vroegere Schakel als ontmoetingsplek weer helemaal teruggekeerd in de wijk.

Gouden randjes
Deze ’theaterzaal’ kan als de kroon op het werk van ontwikkelaar en eigenaar Tupla worden beschouwd. Met dank aan ontwerpster Paulien Pannekoek en stichting Vrienden van Zorgcentrum Aelsmeer is eer gedaan aan de oorsprong van het gebouw. De originele kenmerkende plafondpanelen in blauw en goud uitgevoerd, komen namelijk heel chique terug in de wandbekleding. Dat de ‘Vrienden’ als doelstelling hebben om ouderen dagen met gouden randjes te bezorgen kon niet beter tot uiting worden gebracht dan met de inrichting van deze zaal.

Enkele hoofdrolspelers met vlnr H2 Makelaars Arjan Hoogendoorn en Emmelien Huisman, huismeester Jany Vreeken en Chris Mosselman en Robert-Jan Wesselius van  Tupla

Zorgcentrum Aelsmeer is ook in het gebouw vertegenwoordigd met zowel kantoor als zorgmedewerker. Huismeester is Jany Vreeken die zich op het openingsfeest van haar gastvrije en sociale kant liet zien.

Parkeren
Puntje van aandacht is nog de parkeergelegenheid aan de zijde van de J.C. Mensinglaan. Bij de opgeheven bushalte staat nu dagelijks een rij auto’s geparkeerd. Bedoeling is dat hier, met behoud van de bomen, een knappe parkeergelegenheid wordt gecreëerd. Gehoopt was dat het rond deze tijd al in orde was gemaakt maar omdat ook de riolering onder de weg vernieuwd moet worden, wordt er gewacht tot de uitvoerende partijen er tegelijk de handen vrij voor hebben.

(Foto’s Arjen Vos, zie ook de gallery onder de advertentie van H2Makelaars)

 

Eén reactie

  1. Wat mooi gedaan. Het was zeker een geslaagde middag. En heul leuk iedereen (bijna) te zien en te ontmoeten.
    Hartelijk dank daarvoor.
    M.S.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin