Zonnebrandpaal op Surfeiland

Wethouder Willem Kikkert nam de paal officieel in gebruik (Foto Gemeente)

(Gemeentelijk persbericht) Veel mensen genieten in Aalsmeer van de zon op en rond de Westeinderplassen. Naast genot, brengt de zon ook gevaren met zich mee. Uit recente cijfers van de Nederlandse Kankeratlas blijkt dat het aantal gevallen van huidkanker in Aalsmeer hoger ligt dan het landelijk gemiddelde. Om bewustwording over huidkanker te vergroten en het gebruik van zonnebrand te stimuleren, heeft de gemeente Aalsmeer een zonnebrandpaal geplaatst bij het Surfeiland. Wethouder Willem Kikkert nam de paal in gebruik.

Vanaf nu kunnen bezoekers van het Surfeiland gratis gebruikmaken van de zonnebrandpaal met factor 30. De paal werkt op zonne-energie en geeft de weersomstandigheden aan zoals temperatuur en UV-index. Op basis van de UV-index toont de paal een smeeradvies. Vanaf UV-index 3 is insmeren belangrijk, na 25 minuten kan een onbeschermde huid namelijk al rood kleuren. In Nederland is dit het vaak het geval van april tot en met september.

Verklein risico op huidkanker
Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland en het aantal gevallen blijft toenemen. Door regelmatig te smeren met zonnebrandcrème en de huid te bedekken met kleding of een parasol, kan het risico op huidkanker worden verkleind. Het bedrijf achter de zonnebrandpalen, Sundo, analyseert hoe de paal wordt gebruikt en zorgt voor het bijvullen.

 

2 reacties

  1. Goed idee en goed dat het door de gemeente wordt betaald. Het blijft natuurlijk je eigen verantwoordelijkheid om te smeren. Ieta meer bomen op het surfeiland mag ook wel. Die geven achaduw, vullen de zuurstof aan en daar heb je geen bedrijf voor nodig. Ik hoop dat het apparaat gespaard blijft van vandalisme.

  2. Liever een plek voor de honden, want ook hun willen met 30 graden wel even afkoelen, zeker als je op loopafstand woont van het surfeiland, en een echte Aalsmeerse bent! Ik blijf er voor vechten, zolang mijn hondje mag leven!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin