Wooncomplex Ruigrok Tower ingezegend

(Foto Gemeente)

(Gemeentelijk persbericht) Het was de eer aan de kinderen Naomi en Lex om op vrijdag 4 november het rode lint vast te houden dat door Wethouder Robert van Rijn werd doorgeknipt als openingshandeling van de Ruigrok Tower in Green Park Aalsmeer. Met deze handeling opende de wethouder officieel het nieuwe pand voor internationale medewerkers. 

Het nieuwe wooncomplex – gelegen aan de Legmeerdijk en de N201 – biedt ruimte aan ruim 130 appartementen, merendeels tweepersoonskamers, verdeeld over acht woonlagen. Met een vergelijkbare opzet als de Flower Tower in Green Park Aalsmeer biedt ook de Ruigrok Tower een gemeenschappelijke ruimte voor haar bewoners en een aparte beheerdersruimte. De appartementen zijn bedoeld als tijdelijke woonplek voor internationale medewerkers van bedrijven uit Aalsmeer en directe omgeving.

Ruigrok Tower (foto Arjen Vos)

Krachten gebundeld
Wethouder Robert van Rijn: “Als college van Aalsmeer vinden wij dat iedereen goed moet kunnen wonen in Aalsmeer. Of je nu jong, oud, starter, doorstromers of internationale medewerker bent. Een goede en veilige woonplek is van groot belang. Mooi is ook dat we een convenant hebben gesloten met eigenaar Peter Ruigrok waardoor ook spoedzoekers in Aalsmeer hier tijdelijk gehuisvest kunnen worden. Hiermee bundelen we de krachten. En kunnen we ook eigen inwoners die huisvestingsproblemen hebben helpen.”

Peter Ruigrok, de eigenaar van de Ruigrok Tower is erg blij met het resultaat. “Wij zijn ontzettend trots op deze volgende stap voor ons bedrijf en wij hopen hiermee de nieuwe standaard te zetten voor tijdelijke huisvesting in de regio. Mooi ook dat het pand is ingezegend door een Poolse priester.”

De planning is dat eerste bewoners hier 13 november gaan wonen.

4 reacties

 1. Ma ktoś jakiś kontakt żeby dogadać się w sprawie wynajęcia?
  Heeft iemand een contactpersoon voor een deal?

 2. Wat een mooi hotel****
  Nog net geen roomservice.
  Ruigrok houdt goed toezicht op de bewoners en dat is belangrijk voor de leefbaarheid in de omgeving. Ik hoop dat het in de toekomst zo blijft.

 3. Inderdaad hr de vries, wellicht het mooie gekleurde pand wat naast waterdrinker staat…… dicht bij de veiling, aansluiting op goede doorgaande wegen, en de bovenste laag 2 prachtige appartementen met riant uitzicht rondom, liften zitten er al in, stroom is er ook dus snel schakelen en er kunnen weer mensen geholpen worden…..

 4. mooi pand voor buitenlandse werknemers Ze hebben recht op goede huisvesting .prima.
  Maar er moet in greenpark buiten de schipholzone toch wel plek zijn voor zo,n pand voor aalsmeerse jongeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin