Wie wordt Aalsmeerder van het Jaar?

Het einde van het jaar nadert. Tijd om de balans op te maken. Een goede gewoonte om tal van lijstjes te laten passeren. Radio 2 heeft de Top2000, de NOS de sporter van het jaar en binnenkort komt 'The Academy' met de Oscars. AalsmeerVandaag gooit er ook een verkiezing tegenaan. Wie is volgens u de Aalsmeerder van het Jaar? We hoeven er vast niet bij te zeggen dat we met Aalsmeerder van het Jaar vanzelfsprekend ook de Kudelstaarter van het Jaar bedoelen – onderscheid is er voor ons niet!

Leuk om hierover tijdens de kerstdis met de gasten van gedachten te wisselen. Wij maakten een shortlist van mensen die dit jaar veel in het nieuws waren of iets opzienbarends hebben gedaan. We kwamen tot de hieronder vermelde namen. We gaan er bewust geen uitgebreide omschrijving bij zetten. Wilt u weten wie of wat de persoon in kwestie heeft gepresteerd, typt u dan even de naam in de zoekbalk en de nieuwsberichten omtrent de persoon 'poppen' vanzelf 'up'.

Graag de persoon van uw keuze mailen of via het contactformulier insturen. Het mag ook een top drie of top vijf zijn. De inzendingen worden uiteraard discreet behandeld. Mist u een naam? Geen probleem. U mag zelf een suggestie insturen. U heeft de tijd tot en met 29 december 00.00 uur. Op 30 december maken we de Aalsmeerder/Kudelstaarter van het jaar bekend. En elke tiende inzender ontvangt van ons een AalsmeerVandaag-kalender. 

In willekeurige volgorde:

Erik van den Brun 

Ingrid Claasen

Marjan van Houwelingen

Frans Huijbregts

Frans Sparnaaij

Dirk Box

Mike van der Laarse

Bram Heijstek

Theo Rekelhof

Debby Albers

Karin Borgman

Judith Verzijden

Margo Rijerkerk

Dick de Kuijer

Ben Beka

Erna van den Heuvel

Ruud Keizer

Imke Brommer

Nancy van Oorde

Ad Verburg

Gertjan van der Hoeven

Dominic Kok

Gerard Zelen

 

              

26 reacties

 1. Ik nomineer Frans Sparnaaij
  Natuurlijk kan dat er maar één zijn, met passie bezieling en beleving betrokken bij de samenleving in Aalsmeer en Kudelstaart, Frans Sparnaaij, die zich in zet op alle fronten van de samenleven, een mensen mens, een voorbeeld voor vele.
  FritsSparnaaij

 2. Ingrid Claasen. Met haar bruisende energie zet ze zich in voor ondernemend Aalsmeer. Al ruim 2 jaar met Borrel Aalsmeer, maar ook als vrijwilliger voor het Crown Theater. Haar inzet voor Free a Girl in Aalsmeer en haar grote netwerk is ook zeer bijzonder!

 3. @Aad Buskermolen: Bij relatieve windstilte bepaalt een mens zelf de door hem opgewekte kracht van zijn tegenwind. Om daar nu een verdienste in te ontdekken…..

 4. ,Wie is hier nu eigenlijk gek geworden,?
  Het is geen wanhoopskreet van mij persoonlijk, nadat John een tweede nominatie naar voren schoof., ten koste van mijn kansen op de eindoverwinning van Aalsmeerder van het jaar. Nee het is de titel van het boek van deze zelfde prof. Dr. Bob Smalhout. Zijn wekelijkse columns zijn er in afgedrukt, ter lering en nering voor Nederland BV. Ik heb het persoonlijk gekregen van iemand die precies weet wanneer het tijd is om op te houden met die gekte om ons heen.
  Het boek: -Nederland is gek geworden- is een aanrader voor onder de kerstboom en onder de tafel, waar niemand je schaamte erover zal herkennen.

 5. Ik wil nog een tweede nominatie uitbrengen en wel Jaap Overbeek, die onlangs het begrip ‘menselijke maat’ in de politiek introduceerde. Ik vermoed dat Jaap geïnspireerd is door een recente column van Bob Smalhout, een wijs man waarvan er nog maar weinig zijn, heb ik de indruk. Op die plek noemde Smalhout gezagsdragers die (vaak eigen) regels laten prevaleren boven menselijk mededogen ‘slangen en adderengebroed’. Het moet de Aalsmeerse burgers geruststellen dat er over hen gewaakt wordt en onverkwikkelijke zaken in Aalsmeer niet (meer) zullen voorkomen.

 6. gewoon Ad Verburg. omdat hij zijn werk goed doet. ook met tegenwind. klasse.

 7. Ik kies voor Ben Beka
  Deze jongeman heeft de moed genomen om de jeugd en ouderen bij elkaar te brengen

 8. Ik stem op Ingrid Claassen. Vanwege haar jarenlange inzet voor Free a Girl. Ze staat er altijd als je haar nodig hebt. Al vanaf het eerste uur. Top vrijwilliger.

 9. hij staat er niet op maar gezien zijn enorme inzet voor vele stichtingen en verenigingen ,de stille werker:
  ARIE de Vos uit Kudelstaart

 10. Ik nomineer Ingrid Claasen,in de eerste plaats voor haar inzet voor free a Girl om misbruikte meisjes een betere toekomst te kunnen geven. Als tweede haar netwerkborrels waar ze werkzoekende in contact brengt met werkgevers Ook maak ik haar van dichtbij mee als vrijwilligerscollega in het Crowntheater ,Voor mij is ze zo ie zo de Aalsmeerder van het jaar2014.

 11. Ingrid Claasen is een geweldige lieve vrouw met een groot hart van puur goud. Wat zij doet voor “Free a Girl” alleen al! Ingrid is een zeer getalenteerde dame met integriteit en een ENORME gun-factor. Ja zonder twijfel is Ingrid Claasen voor mij nummer 1!

 12. Ingrid Claassen, netwerker in hart en nieren. Met het hart op de juiste plaats. ‘Niet lullen maar poetsen’, zoals dat heet!

 13. Ingrid Claasen is voor mij DE enige echte die in aanmerking komt voor deze titel -:)
  Hoe zij Aalsmeer op de kaart zet met haar netwerk borrels (waardoor ondernemers opdrachten krijgen en werkzoekende weer aan het werk komen) vrijwilligers werk in de studio’s, voor free a girl enz enz is zo uniek en doeltreffend. daarnaast is ze een vrouw met haar hart op de juiste plek
  Petra

 14. Heb gestemd hoor. Top twee. Maar ook een poedelprijs voor iemand waarvan ik vind die absoluut niet in de genomineerdelijst voor hoort te komen!

 15. Ik twijfel tussen Marjan van Houwelingen en Ben Beka. Marjan omdat ze geheel belangeloos onze buitenruimtes schoonmaakt met emmertje en grijpertje en daarvoor geen aandacht of beloning wil hebben, Ben omdat hij zich geheel belangeloos inzet om de vaak beladen “naam’ van de ‘hangjeugd’ positief te keren en nieuwe verbindingen in Oosteinde (en de rest van Aalsmeer en Kudelstaart) wil leggen.

  Eehhhh…. ik kies voor Marjan. Met Ben op een eervolle tweede plaats.

 16. Ik stem natuurlijk op Ingrid Claassen, top vrouw vol met veel positieve energie en heel sociaal ook op het zakelijke vlak! Ze is resultaatgericht en let daarbij goed op de omgeving. Ingrid gaat er voor de volle 200 pro cent voor!

 17. Mijn keuze voor Aalsmeerder van het Jaar is GERARD ZELEN vanwege zijn vele positieve bijdragen aan AalsmeerVandaag en zijn grenzeloos vertrouwen in mensen en politici.
  Wel wil ik hem nog meegeven hetgeen (thans emeritus-)hoogleraar Burgerlijk Recht, Hans Nieuwenhuis mij ooit leerde:
  Vertrouwen is goed, maar (grondig – mijn toevoeging-) onderzoeken is meestal nog veel beter.

 18. Graag wil ik Ingrid Claassen nomineren als een onvermoeibare professional die in een paar jaar tijd succesvolle netwerkevents – Netwerken met een knipoog – in Aalsmeer van de grond heeft weten te tillen en hetzelfde concept ook in BorrelLinge. Daarnaast zet zij zich in voor een betere toekomst voor meisjes die misbruikt worden. Kortom een vrouw met het hart op de juiste plaats, een grote inzet en mensen aan zich weet te binden.

 19. Voor mij is Frans Sparnaaij de meest duurzame ondernemer van de regio, de ondernemer van het jaar en zeker de Kudelstaarter/Aalsmeerder van 2014.

 20. Anneke wie? Met zo’n positief verhaal hoef je je toch niet te verschuilen achter een voornaam.?AalsmeerVandaag heeft spelregels bedacht om een commentaar geplaatst te krijgen en te houden!

 21. Ik ga voor burgemeester Jopke Vonk, een geweldig mens. Als tweede ga ik voor wethouder Ad Verburg, wat een enthousiaste en ijverige wethouder.

 22. Ik mis in ieder geval 1 naam in dit lange rijtje, en dat is die van onze burgemeester Jobke Vonk.

  Ik ga voor Mike van der Laarse, om dat hij altijd vol enthousiasme voor anderen bezig is.

 23. Moeilijke keuze tussen Erik vd B., Ben B. en Frans H. Uiteindelijk kies ik dan toch voor de relatief onbekende Ben Beka. Erik en Frans doen waanzinnig goede dingen voor Aalsmeer en inwoners, maar zijn beroepskrachten en worden daar voor betaald. Ben evenwel niet en heeft met zijn initiatief oud en jong, nieuw en oud Oost aan elkaar willen koppelen. Hij is de personificatie van de “nieuwe, betrokken, initiatiefnemende bewoner”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel