Werkzaamheden Stommeerweg duren langer

Automobilisten, maar ook fietsers en voetvangers hebben al een tijdje ‘last’ van de werkzaamheden aan de Stommeerweg. Maar het einde is in zicht. De verwachting is dat de overlast tot woensdag duurt. Tenminste, dat is de hoop van Liander die daar druk aan het werk is.

Het stuk waar nu gewerkt wordt, vlakbij de kerk, is zeer smal en hier moeten de voetgangers veilig over de rijbaan kunnen lopen. Daarom zijn hier verkeerslichten en waarschuwingsborden neergezet, zodat de fietsstrook gebruikt kan worden voor de voetgangers.

Liander hoopt woensdag klaar te zijn op het smalle stuk en zal dan verder gaan in het brede stuk voor de kerk. Hiervoor zullen geen verkeerslichten meer nodig zijn, omdat het daar breed genoeg is voor voetgangers. Het verkeer kan dan weer normaal doorrijden. De werkzaamheden zullen in totaal nog zo`n twee tot drie weken duren.

Gecombineerde werkzaamheden
Een aantal werkzaamheden worden gecombineerd uitgevoerd, zodat de weg en het trottoir maar één keer open hoeven. Het Waterleidingbedrijf Noord-Holland (PWN) vervangt een hoofdleiding, die al een keer gesprongen was, terwijl netbeheerder Liander een spanningskabel vervangt.

Liander is bezig om een middenspanningskabel te vervangen om de capaciteit te vergroten richting Aalsmeer Centrum. Ook vernieuwen ze tegelijkertijd de huisaansluitingen, omdat de oude aansluitingen veel storingen veroorzaakten. Het volle tracé ondergronds met andere kabels en leidingen maakt dit het werk moeilijker en duurt langer dan verwacht. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin