Werkzaamheden Fort nodig voor onderzoek

Afgelopen woensdag is in opdracht van de gemeente Aalsmeer begonnen met vooronderzoek aan de achterzijde van Fort Kudelstaart. Dit was volgens de gemeente nodig om te onderzoeken of de betonband, op dakniveau, al dan niet bevestigd was aan het fort. 
 
Het Fort is een rijksmonument dat de gemeente in ere wil laten herstellen. Hiervoor heeft de gemeente een tender uitgeschreven die gewonnen is door Zeilfort Kudelstaart BV. In 2015, nog voor de tender, heeft de Provincie Noord-Holland toegezegd om subsidie te verlenen voor het dakherstel. 
 
Om gebruik te maken van deze subsidie vond er 16 januari onderzoek plaats om een goede inschatting te maken te maken van de toekomstige renovatie- en herstelwerkzaamheden. Omdat de bouwtekeningen geen uitsluitsel gaven is een deel van de betonrand uitgenomen voor onderzoek. Hieruit bleek dat de betonband los staat van het fort. Om het betondeel af te kunnen voeren is het kleiner gemaakt. 
 
Het onderzoek doet geen schade aan het fort en is juist onderdeel van de werkzaamheden om het fort te behouden en herstellen. Deze specifieke werkzaamheden zijn op 18 januari afgerond. Met de resultaten van het onderzoek stelt de gemeente nu samen met Zeilfort Kudelstaart BV een uitvoeringsplan op voor het herstel van het dak.
 
Foto archief AV
 
(advertentie)
 

Eén reactie

  1. Je gaat een betonrand die niet verbonden is aan het dak van het fort slopen om te kijken wat de staat van het dak is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin