Weer raak op een rotonde

Ongeval in 2023 met fietser bij de rotonde Oosteinderweg (Foto archief AV/Laurens Niezen Fotografie)

Door: Mariëlle Wegman. De rotonde’s in de Burgemeester Kasteleinweg blijven de gemoederen bezig houden. Het was vrijdagmiddag dan ook weer raak. Plaats des onheils was eens niet de rotonde bij de Dorpsstraat, maar die bij de kruising met de Oosteinderweg.

Rond het middaguur kwamen een automobilist en een bestuurster van een elektrische fiets met elkaar in botsing. De fietster raakte gewond bij het ongeval en is door de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De automobilist kwam er zonder kleerscheuren vanaf. De politie deed onderzoek naar de oorzaak van het ongeval, maar deze is vooralsnog onbekend. Gedurende enige tijd moest verkeer vanaf de Oosteinderweg richting dorp, omrijden via Verlengde Lijnbaan, Lijnbaan en de Dorpsstraat.

Ronduit onoverzichtelijk
Ondanks dat de oorzaak van het ongeval onbekend is, kan er wel naar geraden worden. Van ‘even wennen’ is in elk geval geen sprake meer, de rotondes zijn ronduit onoverzichtelijk en leveren daardoor gevaarlijke situaties op die regelmatig leiden tot incidenten. Hoewel van incidenten niet meer gesproken kan worden. Daar vinden te veel ongevallen voor plaats.

7 reacties

  1. Ja idd gezeik met provincie zus en zo, ze hebben hier gewoon geen ballen genoeg in aalsmeer, af en doorschuiven veel te bang, maar nog iets is het jullie op gevallen dat die belachelijke reclame borden aan de lantaarnpalen langs de machineweg steeds een stukje verder richting de rijbaan worden gezet !!! Heeft menige vrachtwagen al zijn spiegel gekost, en ik zie dat dit op meer plaatsen stiekem gedaan wordt, maar dat zien wij waarschijnlijk alleen ……. Scherp blijven dus….

  2. Kees wat een enorme fout hebben wij gemaakt. We schrijven gasvelden maar we bedoelen natuurlijk gasgeven sorry

  3. Kees wij zijn het helemaal met je eens. Wij wonen op het Prinsessenpad, maar dat zal je niet veel zeggen , aar wij wonen aan de Machineweg. In de nieuwe appartementen. Je wil niet weten Kees wat er bij ons voorbij scheurt, auto’s met verkeerde uitlaten en snelle bolides, lekker bij ons flink gasvelden. Zitten wij lekker op terrasje , een grote ergernis. En inderdaad die belachelijke fietsen met twee en drie erop en dan een sleepje te gek voor woorden. Wij wonen bij de uitrit van onze parkeerplaatsen achter en dat er nog steeds geen ongelukken gebeurt zijn verbaasd ons. Maarten heeft 2 jaar geleden bij de gemeente gevraagd of er geen flitspaal geplaatst kon worden , maar het antwoord was ja dat moeten we bij de provincie aanvragen , nou en is dat zo moeilijk dan . Maarten en Mary Jongkind

  4. de rotondes zijn een trieste grap. ze hebben alleen maar meer ongelukken en meer verkeer op de hoofdwegen hier in de buurt veroorzaakt. ook door de omleiding door woonwijken zullen er meer ongevallen plaatsvinden. de bussen rijden steeds minder en nemen toch waardevolle wegruimte in beslag die voor iedereen zou moeten worden gebruikt. Ik stem dat we de rotondes en speciale busbanen verwijderen en de stad teruggeven aan de mensen die er gebruik van moeten maken.

  5. Eigenlijk wilde ik helemaal niet meer reageren op het rotonde drama in aalsmeer. Maar ook ik rij zeer regelmatig over deze rotondes en wat mij dan opvalt is dat automobilisten op het laatste moment pas remmen en gaan kijken wat er aan fietsers aankomt, dat heb ik allang gezien voordat ik de rotonde op ben gereden!!!! Dat heet anticiperen, ik denk dat veel automobilisten het te druk hebben met ander geneuzel in de auto. En dan wil ik ook alvast iedereen waarschuwen dat er in Aalsmeer ook slimme fietsers rond rijden op zgn speed fietsen, dit zijn fietsen met een geel plaatje en die hebben dat plaatje eraf gehaald en knallen dus ook over de gewone fietspaden!!!!! Dan vraag ik mij dus af- als ik zo’n fietser op het fietspad aanrij wie is er dan fout??? Ik hoop dat er dan een verzekering op staat en zegt “ de fietser is fout” want hij/zij mag daar niet fietsen en we keren alleen schade aan de auto uit. Dan gaan misschien ook de andere hele snelle dikke banden fietsen waar af en toe 2 of zelf 3 mensen op zitten die denken dat ze alles maar mogen misschien ook eens nadenken wat voor idioten dat zijn, je klapt gewoon met 40 km/u met 3 man op een auto!!!!! Maar al met al zou het een heel stuk helpen als fietsers en racefietsers gewoon ook even richting aangeven op rotondes dan kan iedereen gewoon rustig doorrijden. Fijn weekend.

  6. Is dit een journalistiek stuk van AalsmeerVandaag of de mening van iemand die hier niet mee van doen heeft? Indien het eerste, betreur ik dit zeer. Verslaglegging doe je objectief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin